Web Analytics

BJØRKESEVJE ER SUNT OG KJEMPEGODT!

landbruk mat & drikke natur sjamanisme Apr 14, 2018

I disse dager spretter bjerka, og vi tapper bjørkesevje. Den er god å drikke som den er, og vi bruker den også til å lage husets egen probiotikadrikk. Les om den her: https://www.sisselgrana.no/lager-gudedrikk-bjorkesevje/

Se karaffelen mot sola. Bjørkesevjen er så klar og fin! Naturen gir oss store gaver, det er opp til oss om vi vil ta imot! <3

Japanere og koreanere kaller bjørkesaft for Gudens drikk. Den inneholder over 8 naturlige stoffer og antioksydanter. Tradisjonelt har den vært brukt som vitamintilskudd, innen naturmedisin og i matlaging. Den kan drikkes som den er eller brukes i ølbrygging, vinbrygging, og i matlaging. Brød bakt med bjørkesaft sies å heve bedre, blir saftig og får en delikat smak. Saften kan også kokes inn til en tyktflytende sirup som kan brukes i desserter eller sauser. Vi lager vår egen probiotkadrikk med bjørkesevje. Vi korker flaskene og oppbevarer de kaldt. Da har vi et fantastisk tilskudd som vi tar hele året.

Bjørkesaft smaker som litt søtt vann. Den inneholder vann, sukker (8 forskjellige sukkerarter), kalium, kalsium, magnesium, mangan, sink, jern, fosfor, aminosyrer, natrium og C-vitamin. Ubehandlet har bjørkesaften en holdbarhet på ca. 5 dager i kjøleskapet. Hvis du har bag-in-box utstyr eller vakuummaskin med beholdere holden den seg i minst 3 uker. Den kan også fryses ned i isbitposer.

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.