Web Analytics

SLIK LAGER DU PROBIOTIKADRIKK

healing helse mat & drikke natur sjamanisme Mar 13, 2020

God tarmhelse er avgjørende for god livskvalitet – det har de fleste merket, som har hatt dårlig fordøyelse eller mye magesmerter. Probiotika er nyttige bakterier som kan hjelpe deg med å få en bedre bakterieflora i tarmen og styrke immunforsvaret. En velfungerende mage er helt avhengig av en sunn bakterieflora i tarmen. Tidligere syrnet og fermenterte vi maten for å øke holdbarheten. I dag har vi kjøleskap og fryseboks, og vi spiser alt for lite fermentert og syrnet mat. Kanskje er det noe av grunnen til at så mange sliter med dårlig immunforsvar og mange livsstilsykdommer? I stedet for å kjøpe dyr probiotika med få bakteriestammer, kan du lage din egen probiotikadrikk. I den kan du dyrke frem rundt hundre gode bakterestammer som kan hjelpe din kropp hver eneste dag. Kroppen din vil elske å få en liten slurk av denne drikken daglig! Du lager den med vann, men dersom du lager den de få dagene bjørka spretter om våren, kan du bruke bjørkesevje om du vil. Japanere og koreanere kaller bjørkesaft for Gudens drikk, derfor kaller mange probiotikadrikken for gudedrikk.

Slik lager du probiotikadrikken:

Her er oppskriften til 25 liter: 

I en 30 liter plastbeholder blandes følgende (en beholder til vinfremstilling er god, kan bl.a. kjøpes på Europris):

 • 25 liter vann som ikke er kloret eller UV-strålt. Hent gjerne vann i naturen, i en bekk, brønn el. (Eller bjørkesevje)
 • 7 dl. økologisk rørsukker
 • 5 teskje Himalaya salt
 • 15 teskje melkesyrebakterier (for eksempel NDS Probiotic Classic 10 stammer fra helsekostbutikk).
 • 2-3 ss tørket hylleblomst (Sambucus te fra helsekostbutikk).
 • En liten økologisk hvitkål (=hodekål) strimles veldig fint og blandes i. Det gir et tilskudd av naturens egne melkesyrebakterier.
 • Ta gjerne i en liter av gudedrikken du lagde forrige gang, altså ferdig probiotikadrikk. Hvis dette er første gang du lager probiotikadrikk, kan du kjøpe 1 liter Vita Biosa på helsekosten, og ha det i drikken din. Da får du en god tilførsel av probiotika.

Det er viktig å ha beholderen helt full eller dekke blandingen med med plast på toppen for å hindre luft på væskeoverflaten. Stilles lunt på minst 28 0C og maks 38 0C.  Sett den gjerne på gulvvarme, eller kjøp en akvarievarmer der du kan stille inn ønsket temperaturen. I løpet av 1 døgn er fermenteringen i gang og du kan se det dannes karbondioksid under plasten. Etter 3 uker er prosessen vanligvis ferdig. La gjerne stå 2 uker lengre for å sikre at all sukkeret er forbrukt.
Sjekk gjerne med en pH meter da den beste kvaliteten er om blandingen kommer ned på pH 3,5 eller litt lavere. Det er din sikkerhet for at det ikke finnes patogene bakterier og at det er en veldig god holdbarhet på produktet. Blandingen siles og helles på flasker med tettsittende lokk. Vi desinfiserer flaskene i kokende vann eller i stekeovnen. Til slutt korker vi flaskene og oppbevarer dem kjølig og mørkt. Drikk 40 – 100 ml daglig. Prøv deg frem men start litt forsiktig da noen få kan få utrensningsreaksjoner de første dagene. Utover levende melkesyrebakterier inneholder drikken utallige bioaktive stoffer og enzymer som hjelper til å balansere hele fordøyelsessystemet.

Må jeg bruke økologiske produkter? Ja det må du. For å dyrke gode bakteriekulturer trenger du ingredienser som ikke er behandlet med gift. 

Hvorfor kan jeg ikke ta vann fra springen? Fordi du skal dyrke gode bakterier, og det får du ikke til i vann som er tilsatt klor eller er bestrålt. Hent rent vann i naturen eller i en brønn.

Må jeg ha bjørkesevje? Nei. Sesongen for å tappe bjørkesevje er kort. Sesongen er bare to til  tre uker lang, og den beste tiden å tappe er rett før bjørka spretter. Hvis du ikke har bjørkesevje kan du bruke vann i blandingen. Siden du skal dyrke gode bakteriestammer kan du ikke bruke vann fra springen som er tilsatt klor. Hent vann i en fjellbekk el. Jeg har laget gudedrikk med fjellvann flere ganger.
Den gamle kjente måte å konservere med melkesyregjæring er perfekt til å gi bjørkesevjen en lang holdbarhet. Resultatene har vært veldig gode og smaken er også veldig god om du liker det litt syrlige. Denne drikken er en veldig spesiell probiotika som har en omfattende effekt på hele mennesket. Den virker utrensende og balanserende på hele fordøyelsessystemet. Den gir et naturlig tilskudd av enzymer, mikroflora og at hav av bioaktive stoffer. Ikke minst fastholder og forsterker den bjørkesevjens livsoppbyggende evne. Tidlig på våren kan du tappe bjørkesevje, rett etter at bladene har begynt å springe ut. Når bladene blir store, bruker bjørka saften selv. Du kan tappe i 2-3 uker, eller til sevjen begynner å bli grumsete.  Sevjen inneholder den livsoppbyggende kraft som er nødvendig for at millioner av bjørkeblader kan springe ut! Om du har evnen til å kjenne energifelter vil du erfare, at denne drikken har en veldig stor og kraftig aura. Hvordan du tapper bjørkesevje kan du lese HER

Forskning på probiotiske bakterier gir et godt grunnlag for å anta at de

 • Etablerer en gunstig bakterieflora i tarmen
 • Bekjemper sykdomsfremkallende bakterier i tarmen
 • Reduserer betennelser i tarmen
 • Forkorter varigheten av diaré, samt andre lettere fordøyelsesforstyrrelser
 • Normaliserer tarmfloraen ved bruk av antibiotika og minsker risiko for diaré som forårsakes av antibiotika
 • Stimulerer immunforsvaret i tarmen
 • Mindre antibiotikabruk

En studie på friske barn i Kina gjennom 6 måneder hadde som mål å undersøke hvor ofte barna hadde hatt feber, hoste og fraværsdager i barnehagen. Barna som fikk to bakteriestammer hadde disse resultatene sammenlignet med de som fikk placebo: 53 % mindre hoste, 73 % lavere forekomst av feber og 84 prosent lavere bruk av antibiotika. Barna som fikk probiotika, var også færre dager hjemme fra barnehagen på grunn av sykdom. Konferer med lege før du gir probiotika til kritisk/alvorlig syke pasienter og til barn under 3 år. 

Bent Madsen har gjennom flere år eksperimentert for å finne den beste oppskriften. Bent er et levende leksikon når det gjelder helse. Jeg er takknemlig for alt han har lært meg og for at han gav meg oppskriften sin på Gudedrikk. Bent er av av forfatterne bak boken «Fra kreft til kraft».

Vi lager gudedrikk hver vår, og drikker en slurk hver morgen året rundt. (mengde som et eggeglass) Flere har fått flasker av oss, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Det lages gudedrikk i flere og flere hjem for hvert år som går. Vi er mange som starter dagen med denne sunne og gode drikken.

Vel bekomme!

Del gjerne. 

Mvh Sissel.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.