Web Analytics

STRESS HOS DYR

JEG HJELPER OFTE DYR OG EIERE.  

Nederst på denne siden kan du laste ned en artikkel jeg har skrevet og stress. Den er gratis, og har hjulpet flere hundre dyr og eiere.

Stressede dyr blir ofte misforstått. Vi fokuserer på atferdsproblemene, uten å se at stress er årsaken.

Et vanlig stressymptom hos katter er at de tisser inne. Stressende hester blir ofte opplevd som ”hissige”, ivrige, glade, vanskelige eller skvetne. Stressede hunder oppfattes ofte som ivrige, lekne, glade, engstelige, aggressive, pysete, bjeffete, allergiske, ja, noen tenker også at hunden har ADHD.

Hudproblemer hos dyr kan komme av stress. Nedenfor finner du en artikkel jeg har skrevet om stress hos hund. Det er mye å plukke opp der, også for eiere av hester og katter. 

Grunnen til at jeg ofte lykkes med å hjelpe til med slike problemer at jeg angriper problemet fra flere hold:

  • I en dyretolktime kan dyret fortelle hvordan det har det, og hvorfor problemene oppstod.  Når vi vet årsakene, er det lettere å løse utfordringene. Dyretolken kan også hjelpe dyret med å bearbeide vonde opplevelser eller traumer.
  • Mange stressede dyr har helseplager. En sjekk hos dyrlege og osteopat er alltid å anbefale. 
  • Jeg foreslår endringer og tiltak som kan gi dyr og eier indre ro. 
  • Jeg veileder eierne. 

Min erfaring er at stressproblematikk lett utvikler seg til å bli en vond sirkel. Det kreves en solid innsats for å løse problemene. Ikke gi opp, jeg har mange ”solskinnshistorier” å vise til!

LAST NED MIN ARTILKKEL STRESS HOS HUND HER

Legg igjen navn og epost så sender jeg den til deg.