Web Analytics

TIDLIGERE OG HELSEMINISTER OG STATSRÅDER ARBEIDER FOR LEGEMIDDELINDUSTRIEN

helse mennesker imellom Sep 09, 2016

Hurra for TV2!  De forteller at forskeren bak en av verdens største hjertestudier går hardt ut mot legemiddelindustrien. Han mener de styres av grådighet. Professoren sier at norske myndigheter ikke får vite hva studiene koster, og at vi derfor betaler overpris for medisinene. Dette handler om profitt og grådighet, slår professor Kaare Harald Bønaa fast. Forskeren har nettopp avsluttet den største norske hjertestudien, noen sinne. Vi har da fulgt 9000 pasienter i fem år. Og det koster jo ikke milliarder. Det har kostet oss tretti millioner kroner, sier Bønaa.

TV 2 har tidligere fortalt om kreftmedisinen Campath som kostet 165 kroner for ett milligram, men etter at forskere slo fast at den også kunne brukes mot Multippel Sklerose (MS), ble den trukket fra markedet, fikk nytt navn, og ble relansert til en pris som var førti ganger så høy. (les mer her)

Så spørs det bare om budskapet når frem, når flere av våre mest kjente ekspolitikere får godt betalt av legemiddelbransen for å fronte deres interesser. Tidligere helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen jobber som lobbyist på Stortinget for et utenlandsk legemiddelfirma. (les mer her) Tidligere statsråd Karita Bekkemellem er administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen. (forening for firma innen legemiddelindustri)

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.