Web Analytics

TAKK TIL DEG SOM HJELPER DYR, DET NYTTER!

dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse Apr 15, 2024
Katten med ødelagt hale som ble reddet av dyrevenner

Har du sett halen til denne katten? Det var det sikkert mange forbipasserende som gjorde, men først da Irene engasjerte seg, fikk pus hjelp! Se før- og etter-bilder nedenfor. Jeg lar Irene Henriksen Aune fortelle selv: 

Jeg bor i gamlebyen i Korfu by og det er mange hjemløse katter i området her. En dag fikk jeg se at en av dem hadde et stygt kjøttsår på halen. Jeg fant ut at han tilhørte en kattekoloni som holder til ved de offentlige toalettene i parken i nærheten. Etter å ha søkt på nettet, fant jeg den frivillige hjelpeorganisasjonen Corfu Angel Cats Rescue&Care, som jobber for å hjelpe flest mulig av de hjemløse med mat, kastrering, ormekur og evt  behandling ved sykdom og skade. 

De sendte en frivillig for å hjelpe meg å fange ham, men han skydde buret og smatt unna så fort vi nærmet oss. Jeg fikk låne en felle, men han ville ikke engang se på den. 

Etter flere mislykkede forsøk,  ringte jeg dyretolk Sissel Grana for å høre om hun kunne formidle til ham at han ville få hjelp om han lot seg fange. Hun var svært imøtekommende og ville hjelpe gratis. Hun fikk bilde av pusen og stedet hvor jeg skulle sette fella. Sissel ba han gå i fella, og det gjorde han den samme ettermiddagen! Dessverre var fella for liten, så metalldøren klappet igjen midt på såret på halen hans. Jeg måtte åpne døren, og da stakk han av. De neste ukene brukte jeg mye tid på å bygge tillit igjen. Han spiste etterhvert fra hånden min og lot seg klappe, men den nye, store fella ville han ikke gå inn i. Jeg la et håndkle inni og litt mat for å lokke ham inn, men han satt på utsiden og dro i håndkleet til han fikk tak i maten, lille smartingen. De andre kattene sloss nærmest om å få gå i fella, mens han satt og betraktet dem. 

En dag kom en syk liten jentepus og sjanglet inn. Hun hadde fått i seg gift, og ble tatt ned til vetetinær, men leveren var ødelagt og hun klarte seg dessverre ikke, lille vakre sjelen. 

Etter nesten 4 uker med daglig kontakt med pusen "min", måtte jeg på nytt be om hjelp fra Corfu Angel Cats. Såret på halen ble bare verre og verre. Han var nå blitt så tillitsfull at vi fikk fanget ham med et bur, og så bar det i vei til veterinær.

Halen ble amputert, han ble kastrert og fikk ormekur. Når sårene var grodd og stingene tatt, ble han satt tilbake i parken. Det var gjensynsglede fra begge sider i går kveld da jeg kom med mat. Han løp meg i møte og mjauet høylytt. Fineste lille pusen. Vi har fått en helt spesiell kontakt.

 Mitt engasjement er en dråpe i havet, men det er ikke noe alternativ for meg når jeg ser dyr i nød. Jeg får ikke fred før jeg har prøvd alt for å hjelpe.

Takk og pris for at det finnes organisasjoner som Corfu Angel Cats Rescue&Care, som stiller opp døgnet rundt! De tar i mot donasjoner med stor takk, betal med Paypal her    Hvis noen vil vippse til Irene er nummeret 90120266. Skriv Corfu Angel Cat under beløpet.

 Og hvis du kommer hit på ferie,  bidra gjerne med litt vann og mat til kattene i nabolaget. <3 

Se bildene under, tenk så mye dette betød for katten! <3 

Del gjerne. <3  

Au hvilken hale! 

 

En lykkelig katt med amputert hale. Han er så takknemlig for hjelpen! 

Del gjerne. <3 

Alt godt Sissel.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.