Web Analytics

TAKK TIL DEG SOM GIR HESTEN DIN EN ALDERDOM

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse Feb 28, 2018

I dag vil jeg takke deg som gir hesten din en alderdom. Jeg har snakket med alt for mange hester som omtrent er et "treningsapparat" for eieren sin. Som lider under menneskenes "bruk og kast"-mentalitet. Hester som vet at den dagen de ikke lenger kan "prestere", så skal de bli sendt rett inn i døden.

Jeg glemmer aldri da en hesteeier ba meg forklare en hest at den skulle bli avlivet fordi den hadde senebetennelse i et ben. Det ville koste penger å ha den oppstallet de månedene det ville ta å få den bra, og så var det jo ikke sikkert at den ville bli frisk heller, sa eieren. Og hun ville jo ikke miste konkurransesesongen, så hun skulle heller bruke pengene på å kjøpe en "bedre hest".

Blir du suisidal av å halte litt, svarte hesten? Det blir ikke jeg! Hesten hadde bare et ønske: Den ville leve. Den forklarte hvordan den ønsket å gå mye ute sammen med hestevennene sine. Vi hester trenger ikke å bli trent for å ha meningsfulle liv, sa hesten. Hesten tryglet og ba for sitt liv.

Hesten ble avlivet.

Og jeg kjente på en sorg så sterk at jeg tenkte at jeg ikke lenger vil være dyretolk. Hva er meningen i å være dyrenes stemme, når menneskene ikke vil lytte?

Derfor takker jeg i dag alle hesteeiere som lar sine firbente venner få lov til å oppleve en alderdom. Takk til hesteeierne som venter med å avlive sin beste venn til medisinske grunner gjør det nødvendig å la hesten slippe.

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.