Web Analytics

SVANEN HAVNESJEFEN BLE MOBBET INN I DØDEN

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd Aug 03, 2017

Så har det altså skjedd. Den kjente koppsvanen Havnesjefen fra Os kommune i Hordaland er blitt avlivet. I følge VG sier fungerende ordfører i Os kommune: Den er tatt hånd om for å si det sånn. Hun vil ikke svare på når og hvordan den ble avlivet. Kanskje ikke så rart hun ikke ville fortelle hvordan han ble drept. Landbrukssjef Øystein Svalheim ved Bjørnefjorden Landbrukskontor opplyser til VG at Havnesjefen ble avlivet med et slag i nakken. Han ble bokstavelig talt slått i hjel!

Sånn. Da var den lettvinte løsningen i boks: Det vi har problemer med og det vi ikke liker, det kvitter vi oss med. Ja det dreper vi.

Utallige vitner har fortalt hvordan mennesker har mishandlet Havnesjefen på det groveste i flere år. Folk har jaget han med båt, slått han og kastet ting etter han. Denne dyremishandlingen har det vært skrevet om i media og snakket om lokalt. Ikke noe har skjedd for å stoppe dette. Ingen har blitt stilt til ansvar. Det velger vi som samfunn å lukke øynene for.

Det er ikke første gang mennesker har mishandlet dyr, slik at dyret ikke hadde annet valg enn å bli såkalt "aggressiv". Jeg husker den nydelige selen i Ålesund. Jeg fikk også gleden av å møte han. Folk oppførte seg grusomt mot selen. De pinte og plagde han når han var på land. De forfulgte han i sjøen. Etter langvarig mishandling ble selen selvfølgelig "aggressiv". Flytting til et nytt område ble vurdert, men også den gangen gikk man for den lettvinte løsningen. De valgte å avlive. De valgte å kvitte seg med "problemet".

Hvorfor forstår de ikke at problemet ikke er det aggressive dyret? Hvorfor stiller vi ikke dyremishandlerne til ansvar? Hva lærer vi våre barn når det er mobbeofferet vi kvitter oss med, og enda en gang lar mobberne gå fri? Når skal vi mennesker ta dyrevelferd på alvor?

Noen ganger skjemmes jeg over å være menneske. Når skal vi lære?

Del gjerne. 

Bildet er illustrasjonsfoto.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.