Web Analytics

SORG HOS DYR – KAN DYR SØRGE?

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse Jan 31, 2016

Hei Sissel. Vi har en gammel hund som ikke har så lenge igjen som vi skulle ønske. Jeg lurer på om du har noen erfaring med sorg hos hunder, og om familiens andre hund bør få se og lukte på den døde hunden? 

Jeg har mange ganger snakket med dyr i sorg. Min erfaring er at dyr har et naturlig forhold til døden, og at de viser en annen forståelse av døden enn de fleste mennesker. Dyr har en bevissthet rundt at døden ikke er "slutten".

Jeg har snakket med mange dyr som er i dyp sorg, både etter å ha mistet mennesker og dyr. Siden jeg bruker mitt eget sanseapparat til å ta imot opplysninger telepatisk kan jeg oppleve å føle dyrets sorg. Jeg kan få sterke følelser, og øynene mine kan bli fylt med tårer. Andre ganger forventer eieren at dyret skal formidle mye om sin sorg, men dyret sier at det er bearbeidet og sender meg kun nøytrale følelser. Vi mennesker henger ofte sterkere ved sorgen enn dyrene gjør.

Ofte er dyr i familien også godt forberedt på at et dyr i familien skal dø. Ofte er dyrene i familien klar over at et dyr er alvorlig syk lenge før menneskene oppdager det. Det gir dem god tid til å forberede seg.

Et annet aspekt er at dyrenes morsmål er telepati. Dyrene våre kan ha telepatisk kontakt med både mennesker og dyr "på den andre siden". Den kontakten bremser også sorgen. Jeg husker en gang jeg var hjemme hos en dyreeier. Jeg skulle sette meg i en stol, men dyret sa at "Ikke sitt der, det er stolen til menneskepappa. Kroppen hans er død, men han pleier fortsatt å sitte der". Eieren bekreftet at mannen hadde dødd noen måneder tidligere, og at det hadde vært hans faste stol.

De fleste dyr er flinke til å leve i nuet. Jeg anbefaler å la dyrene få lov til å se og lukte på det døde dyret dersom det er mulig. Noen dyr tar seg god tid til dette, mens andre dyr overser det døde dyret totalt. Det er ikke likegyldighet du observerer da. La dem bestemme selv.

Del hvis du vil.

Mvh dyretolk Sissel - LIK facebooksiden min og få nye tanker om dyr

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.