Web Analytics

SJAMANEN SOM STOPPET HURTIGRUTA

healing meditasjon & indre ro medium & telepati mennesker imellom natur selvutvikling sjamanisme Sep 07, 2016

En sjaman er en person som fungerer som vismann, medium, healer og medisinmann. Sjamanen er nært knyttet til naturen, og kan kommunisere med krefter som er usynlig for de fleste mennesker. En av de mest kjente sjamanene i Norge er Johan Martin Andreasen Kaaven. Han ble født i 1835 og døde i 1918. Han bodde i Finnmark. Han hadde helt spesielle krefter, og historiene om han er mange. Kaaven var sjaman eller som samene sier: Noaide. Historiene om hans evner var mange, og mange fryktet evnene han også.

I 1990 ble boka "Mannen som stoppet hurtigruta" av Richard Bergh gitt ut. Boka er om Johan Kaaven og tar for seg flere av hans gode og onde gjerninger.

En av de mest kjente historier om Johan Kaaven er hentet fra da han stoppet hurtigruta. Utdrag fra biografien: "Kaaven er ofte ute og reiser, forteller Hans Hanssen fra Gåradak. En dag sitter han i salongen på hurtigruta. Han spytter stadig på gulvet. Til slutt klager betjeningen. Kapteinen kommer og jager denne uflidde karen i mudd og kommager på dekk. Der får han ordre om å oppholde seg til skipet legger til kaien. Det er om natten og mørkt, men været er pent. Kapteinen går opp på broen. Da oppdager han at skipet står stille. Mannskapet blir satt i gang med å finne feilen. Maskinen går som den skal, men båten står stille!(...) Det er pålandsvind, og skipet driver mot land. Da begynner kapteinen å forstå at dette går ikke helt naturlig for seg. Han sender en av matrosene på dekk for å si til Kaaven at han vil snakke med ham. Men det er som om Kaaven ikke hører. Han står bare der i mørket og spytter. Så må kapteinen sende styrmannen. Men Kaaven nekter å bli med til kapteinen. Han har fått ordre om å stå på dekk helt til båten legger til kai (...) Så må kapteinen selv gå på dekket til Kaaven. Skipet er nå drevet nesten inn i fjæra. Kapteinen trygler og ber! Kaaven må være så snill og la skipet gå! Men Kaaven svarer: "Æ e' ikke maskinkyndig." Kapteinen trygler! Kaaven må være barmhjertig. Han må ikke la dem forulykke! Da sier Kaaven: "Ja, nu går båten!" Og ganske riktig, langsomt glir skipet utover og bort fra fjæresteinene."

Det er ingen tvil om at det er mer mellom himmel og jord enn vi forstår!

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.