Web Analytics

SE HERSKETEKNIKKENE TIL TV-JOURNALISTEN! TILLATER VIRKELIG TV2 DEN SLAGS OPPFØRSEL?

dyrekommunikasjon og dyretolk healing helse medium & telepati mennesker imellom selvutvikling videoer Mar 30, 2017

Når ble det greit at en TV-journalist bruker hersketeknikker og rister på hodet under et intervju?
Først fikk journalist Marte Spurkland et lite barn på 10 år til å lyve til den alternative behandleren. Barnet ble instruert til å lyve behandleren opp i ansiktet! Barnet oppgav falsk navn, løy på alderen og for å ødelegge for behandleren diktet hun opp smerter og helseplager som hun ikke har! Et barn har ingen forutsetning for å vite konsekvensene av å henge ut et menneske på TV, og noen har varslet Barneombudet om utnyttelsen av barnet. Journalist Marte Spurkeland løy også om sitt eget navn, og i veska hadde hun skjult kamera!

Senere ble behandleren som hun hadde smugfilmet invitert til TV2. Han trodde at han skulle få muligheten til å forklare sin side av saken. Vel det var ikke lett... I et innslag på mer enn 11 min fikk han bare snakke i litt over 4 minutter! På den tiden greide de to TV2-journalistene å stille spørsmål og avbryte han 16 ganger! Det blir hvert 16. sekund i snitt! Noen som lurer på hvorfor det ikke er lett for den alternative behandleren å få forklart seg?

Journalist Marte Spurkland angriper han også for å ikke ha bedt den friske jenta gå til lege. Journalisten forteller han at ALT han gjør er feil. Det han sier er feil, og det han ikke sier er feil. Det er en kjent hersketeknikk. Journalistens forsøk på å sette yrkesgrupper opp mot hverandre opplever jeg som manipulasjon. Alternative behandlere er vant til å arbeide med klienter som også bruker skolemedisin. Det er ikke enten-eller, det er både og. Dessverre er det et faktum at norske leger risikerer å miste sin lisens dersom de jobber med alternativ behandling eller anbefaler alternativ behandling. I lys av dette er det merkelig at journalisten velger å la norske leger inneha "ekspertrollen" i programmet. De har altså munnkurv! Ingen av legene gav uttrykk for at de hadde kjennskap til behandlingsformene eller teknisk utstyr. Likevel klippes de inn med skråsikre uttalelser. Minst 25 % av de aktuelle maskinene internasjonalt brukes av leger. Hvorfor kontakter ikke TV2-journalistene utenlandske leger som har kjennskap til produktet og forhåpentligvis til forskningen på det? Eller er det slik at TV2  ønsker "eksperter" som kun uttaler seg negativt om alternativ behandling? Er dette objektiv journalistikk?

Attpåtil er journalist Marte Spurkland frekk nok til å ta blikkontakt med sin journalistkollega i TV2 og riste på hodet! Snakk om "nøytral journalist"! Hun er tydeligvis ikke ute etter å få saken belyst. Hun avbryter og angriper behandleren. Hun gjentar seg selv en rekke ganger. Hun gjør alt hun kan for å ta fra han taletid og muligheten til å si det han ønsker.

Ekstra interessant er det at hun i likhet med behandleren er i God Morgen-studioet som intervjuobjekt. Likevel overtar hun programlederrollen og styrer showet med en rekke avbrytelser, gjentakelser og angrep. Hun gjør alt hun kan for å sverte sitt offer. Hun avbryter han 7-8 ganger på få minutter i tillegg til at hun stiller spørsmål! Hun hindrer han aktivt i å få frem sitt budskap. Se videosnutten nedenfor. Er dette en akseptabel standard på norsk journalistikk? Link til hele innslaget er under videoen. DEL GJERNE!

Hele innslaget kan du se her: http://www.tv2.no/v/1181288/

DEL GJERNE!

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.