Web Analytics

MITT BESTE TIPS TIL DEG SOM ER GLAD DYR

dyr dyrevelferd landbruk mat & drikke May 11, 2018

Det var en underlig bakgrunn på dette bildet synes du kanskje. To digre fryseskap og meg. Bildet er slett ikke tilfeldig valgt, og jeg vil fortelle deg hvorfor. Disse to er nemlig mine beste "venner". De er helt nødvendige for at jeg skal kunne gjøre etiske og dyrevennlige valg når jeg handler mat til familien min.

Du som kjenner meg vet at dyrevelferd er viktig for meg. Den økologiske merkeordningen ivaretar ofte dyr og milø best. Butikkenes utvalg varierer, og de er ofte utsolgt for de produktene som står for best dyrevelferd. Hvis jeg skal handle inn der og da, vil jeg ofte ikke finne det jeg ønsker. Det byr meg imot å kjøpe kjøtt fra dyr jeg vet har levd trangt og innesperret, og kun fikk se sola den dagen de dro til slakteriet.

Jeg spiser kjøtt, men kun kjøtt som nøye utvalgt. Jeg mener at dyr skal ha god plass, og mulighet til å være ute. De skal også få lov til å være sammen med barna sine. Allerde her ser du at det er få produsenter som oppfyller mine krav. Jeg kjøper altså ikke kjøttprodukter fra for eksempel svin og storfe, dersom den ikke er økologisk merket. Aller helst kjøper (eller får) jeg kjøtt direkte fra bønder som har det dyreholdet jeg liker, eller fra dyktige jegere med en høy etisk standard.

Med andre ord må jeg ha mulighet til å ta imot mye kjøtt på en gang. Ofte får man 1/4 eller 1/2 dyr når man bestiller fra jegere og bønder. Derfor har jeg disse to digre fryseskapene. De gir meg også mulighet til å handle inn større kvanta når butikkene har tilbud på økologisk kjøtt eller kjøtt fra leverandører jeg støtter.

Å få ned forbruket av kjøtt er også viktig. Selvsagt kan du også hjelpe dyr ved å bli vegetarianer eller veganer. For mange er det en vei dit, og da er det viktig å kun velge produkter fra dyr som har hatt et best mulig liv.

Ønsker du å være en bevisst forbruker? Da er det å kjøpe en stor fryser en god start. Du finner billige brukte frysere på Finn.

Kanskje har du også en patner som ikke er "enig" eller som kun handler ut fra pris. Da slipper du diskusjoner, når det dere trenger enkelt kan hentes i fryseren. Det er heller ikke dyrere så lenge man kan handle inn i litt større kvanta.

Det er ikke greit å spise kjøtt fra dyr som har lidd. Mesteparten av kjøttet vi finner i butikken kommer fra lidende dyr. Bevisste forbrukere kan endre landbruket. Ønsker du tips til bønder å handle fra, så er det bare å spørre.

Lykke til og TAKK for at du er glad nok i dyr til at du tar det ekstra arbeidet det medfører å være en bevisst forbruker. <3

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.