Web Analytics

KATTEN SOM IKKE VILLE DRA HJEM

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse Aug 22, 2017

Dagens lille kattehistorie. En katt oppsøkte en dame, og insisterte på å flytte inn til henne. Pus nektet å dra. I håp om å kunne finne eieren til katten tok hun pusen med til meg. Pus fortalte meg at han absolutt ikke ville tilbake til sin eierinne, og ba om å få lov til å bli boende der han hadde kommet. Det verste av alt sa pus, var at eierinnen ikke brydde seg om han. Hun hadde nok med seg selv og sitt eget liv. Pus gav en del informasjon om eierinnen som jeg ikke trenger å ta med her. Katten fortalte også at den hadde store smerter i munnen og at den trengte hjelp. Han hadde hatt behov for det lenge. Han visste at eieren var klar over det, men at hun ikke brydde seg. Etter timen hos meg dro de til dyrlegen, og det viste seg at katten måtte ha omfattende tannbehandling.

Tiden gikk og en dag så kunden min en etterlysningsplakat. Ingen tvil om at det var denne katten som ble etterlyst. Av ren nysgjerrighet (og kanskje også for å finne ut om det katten hadde fortalt stemte dro hun hjem til eieren. Hun fortalte ikke at hun hadde katten hjemme hos seg, men tenkte vel å gjøre det hvis hun fikk et annet inntrykk av dama enn det pusen hadde fortalt til dyretolken. Hun ble overveldet, det var ingen tvil om at dette var en dame det ikke var bra for pusen å bo hos. Alt pus hadde sagt så ut til å stemme.

Så ja, det hender at katter flytter fra en familie fordi de ønsker seg et bedre liv selv.

Men i de aller fleste tilfellene besøker pus mennesker som trenger kattens kjærlighet og omsorg. Og noen ganger må pus flytte dit for å kunne gi nok kjærlighet til de som trenger det. Jeg husker en katt som insisterte på å flytte inn hos en nabo. Det viste seg at dette var et hjem med rus og vold, og kona som bodde der trengte all den kjærlighet og omsorg hun kunne få.

En annen katt fortalte at han byttet hjem fordi et barn i den nye familien ble mobbet og hadde det så vanskelig, at han ikke hadde hjerte til annet enn å flytte dit midlertidig selv om han var strålende fornøyd med sitt egentlige hjem.

Katter er kloke dyr. Bildet er illustrasjonsfoto.

Har du husket å like min facebookside?

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.