Web Analytics

IKKE VELG HUND ETTER UTSEENDE, VELG HUND UT I FRA RASENS EGENSKAPER

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd Jan 31, 2016

Det var en sterk opplevelse for meg å kommunisere med denne hunden. Jeg kommuniserte med UME, en pumi som tilhører Ann Grete. Hunden formidlet mye fint, blant annet at hun liker aller best å ARBEIDE løs i naturen. Når hun fortalte meg om å gjete sauer ble jeg helt overmannet av følelser. Jeg ble varm i brystet og fikk en så sterk opplevelse av hennes sjel at jeg fikk tårer i øynene. "Da er jeg i mitt ess sa hun. Da er jeg MEG. Da er jeg perfekt! Da er jeg akkurat sånn som er riktig for meg. Det er VIKTIG for meg å gjete. Det føles som min identitet å være gjeterhund."

Eieren fortalte meg etterpå at dette er en ungarsk gjeterhundrase. Fordi den gjeter på en annen måte enn border collie er det mange sauebønder som ikke tillater denne rasen å gjete i Norge. De arbeider tettere på sauene enn border collier gjør. I følge Ume er hun "ett med sauene". Nå må de reise svært langt for å få trene gjeting med hundene av denne rasen. Synd synes jeg og ikke minst Ume.

Dette ble enda en opplevelse av hvor viktig det er å la hundene få bruke de egenskapene og instinktene som ligger nedarvet i rasene. Dette burde telle langt mer enn utseendet når man kjøper hund. Det er så viktig for hundene å få lov til å arbeide slik de instinktivt kan og som er helt naturlig for dem.

Del hvis du vil <3

Mvh dyretolk Sissel  LIK gjerne min facebookside.

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.