Web Analytics

HVORFOR SPARKER HESTEN RYTTEREN SIN?

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd mennesker imellom Aug 08, 2019

Jeg fikk tilsendt denne videoen, og ble spurt om jeg kan forklare hvorfor hesten sparket rytteren i hodet. Svaret på spørsmålet er at det kan jeg ikke vite noe om ut i fra noen sekunder med video. Det kan være mange grunner til det, stress, smerter, nervøsitet, instinktiv atferd i øyeblikket, dårlig forhold til rytteren, uhell, redsel, panikk og mye mer.

I en dyretolksamtale kan årsaker komme frem, men en dyretolk bør ha eierens tillatelse for å kommunisere med dyr. Å kommunisere med andres dyr i hemmelighet, for så å publisere opplysningene offentlig er  uetisk. Eieren er nesten alltid «nøkkelen» for å kunne hjelpe dyr. Det er eieren som kan gjøre endringer og tilpasninger ut i fra det dyret har formidlet til dyretolken. Det er eieren som må avtale med en behandler dersom dyret forteller at det har smerter. Det er kort og greit eieren som kan hjelpe dyret ut i fra de opplysningene dyretolken fikk.  

Videoen har vært delt utallige ganger i sosiale medier. Kommentarene hagler, blant annet er det flere som slår fast at hesten hater rytteren sin, at rytteren må ha vært slem mot hesten og at hesten endelig tok hevn. Noen fryder seg sågar over at hesten fikk inn noen fulltreffere! Jeg forstår ikke hvorfor folk skriver slikt. Alt for få spør om hvordan det gikk med rytteren, ble han varig skadet? Jeg har spurt, men ikke sett noe svar på det foreløpig. Jeg håper det gikk bra med rytteren! Det overrasker meg hvor kritiske, fordømmende og lite empatiske mange oppfører seg i kommentarfeltene. Det man ikke ville si ansikt til ansikt bør man heller ikke skrive, tenker jeg.

Noe vi alle kan lære av videoen er hvor viktig det er å bruke hjelm!

SE VIDEOEN HER

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.