Web Analytics

HVOR BLE DET AV SNUTEN DIN, HUND?

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd mattilsynet Jul 28, 2021
Sammenlign disse to snutene, så ser du hvor ekstremt enkelte raser har blitt avlet.
 
Neste gang du skal kjøpe hund, tenk deg godt om. Mye av det vi mennesker synes er søtt og pent er dessverre både plagsomt og/eller smertefullt for hundene. Vi har avlet hunder med et flatt ansikt, kanskje fordi vi selv har det og synes det er søtt.Resultatet er en hund som strever for å få nok luft hvert eneste minutt den elver. Det er dyreplageri.

en kortsnute hund med tungen ute

Ikke kjøp en hund som er avlet til helseplager

Noen kortsnutede dyr dør hvert år, fordi de ikke får pustet normalt. Noen dør på flyreiser, noen dør av overoppheting og noen dør under lek eller aktivitet. Mange lever livet med sterke begrensninger på grunn av pustevanskene.
Dessverre er ikke alle utstillingsdommere og oppdrettere sitt ansvar bevisst. Bevisste valpekjøpere må lede an. Ingen kjøpere - ingen uetisk avl. Så enkelt er det. Flere raser har ulike helseplager. Sett deg godt inn i det, før du bestemmer hvilken rase du vil ha.
 
Takk for deling av et viktig budskap.
 

Hilsen dyretolk Sissel Grana.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.