Web Analytics

HVA KAN ØRNEN LÆRE OSS MENNESKER?

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd healing natur selvutvikling sjamanisme Jun 10, 2019

Noen ukloke hoder har bestemt at det skal satses på vindturbiner her til lands. Vindkraftverk utgjør enorme inngrep i naturen. Stygge veier bygges i urørt natur, og gigantiske og malplasserte vindturbiner settes opp. Det er støyproblemer og enormt med insekter og fugler dør i møtet med vindturbinene. De som er frekke nok til å kalle dette miljøvennlig, burde ta en pust i bakken og tenke seg om før de åpner munnen igjen. I dag har vi 27 vindanlegg langs hele kysten og det er gitt konsesjon til ca 100 nye anlegg. Det er en enorm økning. Enda flere er under planlegging. Det er også uforståelig siden Norge allerede har et kraftoverskudd.

Bare i Tyskland blir 1200 tonn insekter drept hvert år. Det er tall kun basert på de insektene de finner på selve turbinene. Med andre ord er tallene mye høyere enn 1200 tonn. Det går også hardt ut over fuglene. Havørna er fredet i Norge. Likevel har det blitt drept nesten hundre havørner på det vesle vindkraftverket på Smøla siden 2006. Havørna er ikke alene om å bli slått i hjel av vindturbinene, det er også funnet døde kongeørn, jaktfalk, vandrefalk, ryper og mange andre arter. Bildet til Ulla Falkdalen viser en havørn som fikk vingen kuttet av i møtet med turbin. Den levde da den ble funnet, se det blikket! 

Er det bare penger og inntjening som teller? Har vi helt glemt hensyn til fugler, mennesker, dyr og miljø?

Våre urfolk så kraften i ulike dyrearter, de kalte det kraftdyr eller totemdyr. Hva kan ørnen vise oss og lære oss?

Ørnen er en budbringer mellom jorden og himmelen. Den kan fly høyest og den kan gå på jorden! Den kan hjelpe mennesker til å se "det usynlige", se at livet er så mye mer enn den synlige eksistensen. Ørnen som kraftdyr er din forbindelse til din egen sjel, ditt høyere selv.  I den indianske verdensoppfattelsen flyr ørnen nærmest solen, det vil si den store ånd.  Ørnen kan derfor gi oss innblikk i sannheter som tidligere var ukjent. Den kan gi oss opplysning, healing, balanse og klarsyn. Ørnen skal som kraftdyr lære oss mot, styrke, ære og å se sammenhenger. Den kan gi oss oversikt fra et høyere plan.

Norge har allerede et kraftoverskudd. Dersom vi i materiell tankegang og kjent stil vil ha, vil ha mer, vil ha enda mer, så kunne vi enkelt gjort våre eksisterende vannkraftverk mer effektive, samt satset på solkraft og miljøvennlige kraftkilder.

Høyt henger de, og miljøvennlige er de ikke. Urfolk ville aldri akseptert å mishandle naturen på denne måten. Men det er jo penger i det, og er det noe moderne mennesker verdsetter over alt, så er det penger og profitt!

Indianerne sa at ørnen kan lære oss ære. Det er ikke noe ærefullt over å ødelegge naturen som vi gjør.

Vi moderne mennesker er i sannhet et fattig folk.

DEL GJERNE. 

Følg gjerne min facebookside for mer: https://www.facebook.com/SisselGrana/

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.