Web Analytics

HESTEN SOM FORTALTE DYRETOLKEN AT DEN HADDE VONDT I EN HOV

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse kunder sier Sep 16, 2017

En hesteeier sendte meg en hyggelig mail:   Hei! Me fekk sjekka opp Lola (grå, 6 år gammel hoppe som du snakka med i går) i dag hos veterinær Andre Løkken. Han fant at hun hadde ein betennelse i venstre hovledd som mest sannsynlig kom av ein "akutt overbelasting". Vi tror det kom da ho landa skeivt etter eit hinder eller at ho trakka over då ho tråkka på den store steinen på tur. Du konkluderte jo med at ho hadde vondt i venstre frambein i tilknytting til hoven, så det stemte! No får ho behandling og hjelp av dyrlegen, og ho er nok i full form igjen om ca. 2 mnd. 

I tillegg så studerte eg sprangvideoane frå den siste tida, i og med at du sa at ho foretrekker å lande i høgre galopp etter hinderet. Dette stemte også. Ho begynte med det etter at ho fekk vondt i venstre frambein. Dette heng vel sammen med at ho ville spare den vonde foten mest mulig i landinga, og derfor tok ho seg for med høyre frambein.

Vil vertfall seie tusen takk for samtalen og god hjelp! Mvh Silje Hatlevik og Lola

Jeg har erfart mange ganger at dyr kan formidle hvordan kroppen deres kjennes ut. Lola var tydelig på at hoven på venstre fremben var vond, og at hun feilbelastet benet sitt på grunn av smertene. Det er så fint når dyrene får hjelp! Jeg er glad Lola ble undersøkt av dyrlegen etter dyretolktimen, og jeg ønsker henne god bedring!

Del gjerne. 

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.