Web Analytics

HESTEN OG GUTTEN

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd healing landbruk meditasjon & indre ro natur selvutvikling Aug 17, 2021
Hesten Tresfjordingen, populært kalt Luggen, kjøpte jeg som 5 mnd gammel hingsteføll, forteller Kjersti Rypdal Vik. Nå er han 16 år. På bildet koser han seg sammen med sønnen min, Jakob, på snart 7 år.
 
Vi driver en gård/stall i Tresfjord, Møre og Romsdal. Har mellom 35-40 hester, og driver turistridning og avl. Datteren min konkurrerer på islandshest. Vi har veldig fokus på dyrevelferd, og at alle dyra vi har skal ha det så godt som mulig. Noe jeg mener bildene viser.  Luggen er en trygg og god hest, som er tvers igjennom SNILL.

Finner trøst hos hestene

Det er god terapi for oss mennesker å være sammen med dyr. Vi mistet eldstejenta vår for 9,5 år siden, hun hadde en genetisk diagnose som gjorde at hun stadig mista ferdigheter, og hun døde 8,5 år gammel. Uten hestene vet jeg rett og slett ikke hvordan det hadde gått med noen av oss. Jakob, gutten på bildene er frisk som en fisk❤️ Han er en aktiv gutt, som finner mye glede i å være sammen med hestene. Vi har også ei jente på1,5 år.
 
Nå satser vi ganske stort, og til høsten blir den nye stallen ferdig.

Behandle dyrene med respekt

Vi er opptatt av at hestene skal brukes på deres premisser og at ikke noe skal være tvang. Vi temmer og trener de på en måte så de ønsker å være sammen med oss, og at de føler seg trygge og ivaretatt med oss.
Jeg syns det er viktig at hestene har et «JA» utrykk, og at de viser med hele seg at de liker jobben sin.
 
Tusen takk til Kjersti som lot meg dele bildet og det fine budskapet.
 
Du kan dele hvis du vil. ❤

Les også: VIL DU VITE HVA HESTEN SA OM BEHANDLERE SIN?

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.