Web Analytics

HEMMELIGHETEN BAK ET LYKKELIG PARFORHOLD

mennesker imellom selvutvikling Aug 11, 2019
I dag kjenner jeg på en takknemlighet. Mine foreldre feirer sin 57. bryllupsdag i dag! Da jeg gratulerte dem, sa min mor at de skal fortsette med å være snille med hverandre, og at de satser på enda flere år sammen.
 
Så enkelt, tenkte jeg. Og så sant! Det å være snille med hverandre er kanskje den viktigste verdien i et samliv.
 
Så alt for mange opplever dessverre ikke det. Mange forhold er direkte usunne, med en klar maktubalanse. Noen mennesker gjør det de kan for å holde partneren sin "nede". Kanskje gjør de det for å føle seg tryggere eller bedre selv?
 
Å være snill med hverandre og å tillate partneren å "vokse" er så uendelig viktig. Jeg kjenner mange som tilsynelatende er i stabile forhold, der deler av den de er ikke blir akseptert. Et eksempel kan være deres åndelighet. Fordi de har en partner som er skeptisk, så forlanger vedkommende at partneren skal "holde tilbake" sin spiritualitet og åndeliget. Aktiv motarbeidelse og latterliggjøring kan brukes for å sikre seg kontroll og makt over partneren sin. Og så feirer de merkedag etter merkedag sammen med sin utkårende. I mitt stille sinn tenker jeg av og til: Er det egentlig noe å feire at enda et år har gått, og du fortsatt sitter i saksa med en partner som gjør det han eller hun kan for å "holde deg nede"?
 
Mine foreldre har skjønt det. De er snille med hverandre. Deres kjærlighet og raushet nyter både barn og barnebarn godt av. De har skapt en trygg base for oss alle sammen.
 
Jeg husker da jeg i voksen alder ble nokså profilert i media på grunn av evnene mine. Min spiritualitet er ikke en hobby eller noe jeg interesserer meg litt for, den er en vesentlig del av den jeg ER. Begge foreldrene mine er akademikere, men de hadde aldri noe problem med å anerkjenne min livsvei og min livsoppgave. De har alltid gitt meg kjærlighet og støtte.
 
I dag går mine tanker til disse to fine menneskene, som er så uendelig viktige i mitt liv. Og så tenker jeg at de har noe veldig viktig å lære bort: Vær snille med hverandre. Gi andre anerkjennelse og respekt for den de er.
 
Del hvis du vil. <3

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.