Web Analytics

HAR DU HØRT HISTORIEN OM KROKNEBB?

Jul 27, 2022

I 2014 var mannen min Paal ute med kajakken. Han hadde fiskestangen med, og slengte snøret uti. Paal dorget i behagelig padletempo. Plutselig hørte han at bremsen på fiskestanga gikk. Forventningsfull sveivet han inn. Det var ingen tvil om at dette måtte være en stor fisk!
Han så en måkeflokk langt bak kajakken. Plutselig legger han merke til en måke som sakte forsvinner ut av flokken. Da forstår han det: Han har fått en måke på kroken!
-Å nei, hva gjør jeg nå, tenkte han!
Han sveiver måken inntil seg og ser at dette er diger måke. Svartbak kan ha et vingespenn på over 1,5 meter!
Hva ville du gjort? Kappet snøret? Avlivet fuglen?
Det hører med til historien at Paal er gift med en dyretolk, en kvinne som kommuniserer med dyr. Han visste at kommunikasjon er mulig. Paal har hørt henne si så mange ganger, at ALLE kan kommunisere med dyrene.
Paal befant seg nå i en situasjon, der han bare måtte satse på at han kunne kommunisere med fuglen. Han fokuserte på det han ville si til måken:
-JEG SKAL HJELPE DEG.
-NÅ MÅ VI VÆRE ROLIGE.
Forsiktig brettet han vingene på måken inn, og løftet den opp i kajakken. Måken lå helt rolig i fanget hans, mens den lagde lyder.
Fiskekroken var en wobbler. Den har tre kroker. Den hadde borret seg inn i nebbet, vingen og foten.
-Jeg skal hjelpe deg. Nå må vi være rolige, gjentok Paal. Han følte en nær forbindelse til måken. Han fikk løsnet kroken på vingen og foten. Fuglen lå hele tiden helt rolig på fanget hans. Til slutt fikk han også løsnet kroken i nebbet.
Fylt av takknemlighet satte han måken forsiktig ned i vannet. Måken fløy avgårde. Paal var overveldet, glad og rørt.
____
Fuglene er vakre, kraftfulle og intelligente vesener som beriker våre liv.
Jeg håper du mater fuglene der du er. Ikke bare gi til de små fuglene, gi også til de store som skjærer, kråker og måker. De trenger det. ❤
Det er min oppfordring til deg. Husk fuglene der du bor hver eneste dag. Du kan dele hvis du vil. ❤

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.