Web Analytics

GRO HARLEM BRUNDTLAND BLE KRITISERT FOR «Å SKREMME FOLK FRA Å BRUKE MOBILTELEFONER» FORDI HUN FORTALTE SANNHETEN OM SINE PLAGER

Mar 19, 2018

Gro Harlem Brundtland skapte overskrifter verden rundt da hun i et intervju med Dagbladet i 2002 avslørte at hun hadde innført forbud mot mobiltelefoner på sitt kontor i Genève. Hun fortalte at hun kunne kjenne hvis noen i samme rom som henne hadde en mobiltelefon påslått. Hun sa at hun ble syk av stråling fra mobiler og pc-er. På det tidspunktet var hun toppsjef i WHO (Verdens helseorganisasjon), mens WHO sitt offisielle standpunkt var at mobilstråling var totalt ufarlig.

i 2013 fortalte Jonas Gahr Støre, som den gang var helseminister til media at Gro ikke hadde problemer med nettverk og mobiler lenger. Det skapte overskrifter. To dager etter valgte Gro å ta til motmæle. Så vidt jeg vet var det første gang hun kommenterer sitt forhold til elektromagnetisk stråling, siden intervjuet i 2002. Til Stavanger Aftenblad presiserte hun, sitat: Hun unngår å bruke mobiltelefon til tale, men det har forekommet i noen svært få tilfeller. Gro Harlem Brundtland bruker daglig pc med fastlinje i sitt arbeid. Sekundært bruker hun en mobil enhet for epost. Hun unngår å bruke mobiltelefon til tale, men det har forekommet i noen svært få tilfeller.

Avisen skrev også at Gro året før hadde uttalt seg om temaet på en konferanse i Canada. Jeg har blitt kraftig kritisert for å skremme folk fra å bruke mobiltelefoner, fordi jeg fortalte folk sannheten om min sykdomuttalte hun, ifølge en professor som blogget om hennes uttalelser. Hun etterlyset også at folk med disse plagene skulle bli tatt på alvor. Bør dere la barna deres bruke mobiltelefonen dagen lang? Nei!  skal Brundtland ha sagt.

Vel, verden går fremover. En italiensk domstol brøt nylig med internasjonal rettspraksis, da en mann ble tilkjent erstatning for skader han har pådratt seg ved å bruke mobiltelefon mye i jobben. Dette er et gjennombrudd for mobil-ofre verden rundt, sier sivilingeniør i teknisk kybernetikk Sissel Halmøy, som  i en årrekke spesialisert seg på stråleskader fra elektromagnetisk stråling.

I disse dager settes det inn AMSmålere, såkalte "smartmålere"  i alle norske husstander. Den sender signaler hver time over strømforbruket. 2,9 millioner målere skal installeres. 2,9 millioner målere som sender signaler hver time... Hvis du ikke ønsker det skal du:
1. Skaffe legeattest på at du er BEKYMRET for stråling av måleren. Det er jo latterlig at det kreves legeattest for å dokumentere at myndige personer er bekymret for stråling, men slik er altså reglene.  (Du trenger ikke attest på at du får plager, kun på at du er bekymret. De som plages får uansett ikke legen til å bekrefte det, for legen ikke får lov av norske myndigheter til å skrive dette. Helsedirektoratet har bestemt at fastleger ikke skal skrive ut legeattester som sier at pasienter har helseplager på grunn av stråling fra automatiske strømmålere. Dette fordi de de ikke har dokumentasjon på målerne gir helseplager.)
2. Send legeattesten til det strømselskapet du betaler nettleie til sammen med en linje om at du krever å ikke få Smartmåler installer.
3. De vil da montere ny måler uten sendeenheten, og du leser av strømmen som før en gang i måneden.

Gro sa fra i 2002. 16 år etterpå er det fortsatt mange som sover og tror at elektromagnetisk stråling er uproblemeatisk og trygt. Kanskje dommen fra italiensk rett og alle forskerne som advarer vil åpne øynene våre?

Del gjerne. 

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.