Web Analytics

EN ANNERLEDES OPPLEVELSE

healing helse meditasjon & indre ro selvutvikling sjamanisme Aug 24, 2018

I går hadde vi 15 års bryllupsdag. Det måtte feires. I år var det jeg som hadde ordnet en hyggelig kveld for oss to. Vi dro til Oslo og spiste deilig sushi og nydelige kaker. Paal visste ikke hvorfor vi hadde med liggeunderlag og soveposer i bilen. De fikk vi bruk for på slutten av kvelden. Da dro vil til Emanuel Vigelands museum på Slemdal. Der ventet det en fantastisk meditativ konsert. Vi lå gode og varme i soveposene på gulvet i det kalde rommet. Nydelig musikk fra gonger, didgeridoo og andre instrumenter fylte rommet. Det var en helt spesiell opplevelse. Paal var positivt overrasket! Noe av det  vakreste med nære relasjoner, er de gangene vi gir hverandre nye opplevelser og utvider hverandres horisonter.

Rommet vi lå i er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. (Se bildene nedenfor) Det 800 m2 store maleriet Vita (italiensk for "livet") beskriver i dramatiske og erotiske scener i menneskets liv fra unnfangelse til død. Det er også store figurgrupper i bronse der. Det er en opplevelse å bare være der! Emanuel Vigeland (1875-1948) satte opp bygningen fordi han ville ha den som museum for kunsten sin. Senere ombestemte han seg, og gjorde den om til sitt eget gravkammer. Alle vinduene ble murt igjen, og asken hans hviler i dag i en urne over døren. Det er altså hans mausoleum.

Se de nydelige bildene som jeg har lånt av museet og Circles of sound som hadde konserten. Mausoleet har en unik akustikk med ca. 20 sekunders etterklang. En konsert der anbefales.

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.