Web Analytics

EKTE PELS BLIR SOLGT SOM JUKSEPELS

dyr dyrevelferd landbruk mennesker imellom Jan 31, 2016

Visste du at ekte pels kan bli solgt som "juksepels"? Etter laboratiorietesting viste det seg at pelsen på flere av plaggene slettes ikke var kunstig, slik det ble lovet. Pelsen var av kanin, coyote og mårhund. Dyrevernalliansen kjenner også til problemet her til lands.

Jammen ikke lett... Etter barndommens fjellanorakker med ekte pelskant har jeg i "alle år" vært nøye med å aldri kjøpe plagg med ekte pels. Jeg har flere ganger opplevd at ansatte i butikker har et lite bevisst forhold til tematikken. Kjøp jakka, men la være å bruke pelskragen kan de si. De forstår ikke at jeg boikotter produsentene av klær med ekte pels.

Men også jeg har bommet. For bare et par år siden kjøpte jeg en vinterjakke hos en kleskjede jeg trodde var pelsfri, men det viste seg at den flotte juksepelsen på jakka mi var ekte. Det var en ekkel følelse! Jeg kastet jakka etter kort tid da jeg fant det ut.

Jeg prøver å se på stoffet nede i pelsen om jeg er i tvil, men det er ikke alltid så lett å være sikker på om den er ekte eller falsk. Jeg så på nettet at noen hadde tatt "branntesten", sitat: "Jeg dro ut et par hår og brente dem. Det tok fyr og lukta slik som brent hår. Hadde det vært juks ville det smelta og lukta smelta plast."

Det er ikke alltid lett å være en bevisst forbruker!

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.