Web Analytics

DU HAR BLITT FILMET I SMUG PÅ ARBEIDSPLASSEN DIN, OG NÅ SKAL DU DRITES UT PÅ TV2!

healing helse mennesker imellom selvutvikling Mar 21, 2017

Jeg lurer på når trakasseringen av alternative behandlere skal ta slutt? Hvilke andre yrkesgrupper i dette landet kan bli utsatt for at journalister kommer med skjult kamera ene og alene for å lokke dem inn i en felle? I beste sendetid skal deres gode navn og rykte legges i grus på nasjonal TV. Journalister i Norge har ødelagt livet til flere alternative behandlere. Det er mange grufulle historier og mye lidelse. Så mye mobbing kamuflert som journalistikk....

Jeg trodde journalistene hadde lært av Tore Tønne-saken. I boken «Journalistjævler» og i ulike intervjuer har familien fortalt hvordan journalistene drev han til å ta sitt eget liv. Alt han sto for ble brutt ned gjennom omtalen i media, sa familien.

Denne gangen er det ikke en politiker som er journalistenes bytte. Med skjult kamera er det nok en gang alternative behandlere som skal tas. I beste sendetid skal deres navn og rykte legges i grus. Denne gangen er det på TV2 og programmet "Helsekontrollen". Journalist Marie Kingsrød-Olsen (eller er det Marie Moen Kingsrød, hun har brukt begge navnene i kontakten med behandleren) skriver i brevet til en behandler hun har tatt skjulte lyd- og filmopptak av: "sjekker vi hvorvidt alternative behandlere i Norge utfører behandling/konsultasjon på barn. Dette er lovlig i Norge, men ulovlig i Sverige – og er derfor et svært omdiskutert tema. Først sjekket vi om alternative behandlere i Norge behandler barn, noe som viste seg å være tilfelle. Vi dro deretter ut til tre behandlere med skjult kamera for å undersøke dette nærmere. Det var en fiktiv «mor» (Maria)  som var hos deg med «datteren» (Mille). Mille er skuespiller og latet altså som at hun hadde magesmerter. Mille er i virkeligheten helt frisk. Vi opererte altså under falsk identitet. 

Til orientering sa de til behandleren at Mille er 9 år. At de fikk et lite barn til å lyve og fortelle behandleren at hun hadde smerter og symptomer hun ikke har er ille i seg selv. Hvor er etikken? Det er fullt lovlig i Norge for alternative behandlere å behandle barn. At journalistene mener det er nødvendig å undersøke noe som er fullt lovlig med skjult kamera og manipulere barn til å lyve og fortelle at de plager de ikke har, er utrolig. Vi lever i et demokrati. Hvis journalisten mener at barn skal nektes alternativ behandling må vedkommende jobbe politisk for dette. Det er ikke et demokrati verdig å filme folk som gjør en lovlig jobb i smug for så å drite dem ut i all offentlighet!

Programleder i Helsekontrollen, Marte Spurkland, gav seg ut for å være jentas mor "Maria".

Tore Tønne-saken lærte journalister at de kan ta liv. Det er nok av alternative behandlere som har blitt forfulgt og trakassert av journalister. Deres historier er det hittil ingen journalister som har interesse av. Kun deres nærmeste er tause vitner til at livene deres har blitt lagt i grus. Flere har fått levebrødet sitt ødelagt fordi journalister har fremstilt dem som uredelige kjeltringer. Om noen har tatt sitt liv vet jeg ikke. Med den nådeløse behandlingen alternative utøvere utsettes for er det kun et tidsspørsmål før liv går tapt. Jeg kjenner flere alternative behandlere som har fått angst etter at journalistene var ferdig med dem. En sa: Jeg ble redd for å ta imot kunder. Jeg ble redd for å ta telefonen og svare på spørsmål når kunder ringte. Hver eneste gang tenkte jeg: Kan det være en journalist som gir seg ut for å være kunde, og som tar skjulte opptak for å henge meg ut? Jeg sluttet å ta telefonen. Jeg sluttet å gå ut. Jeg levde i redsel for når neste journalist skulle oppsøke meg!

Hvilke andre yrkesgrupper i Norge risikerer å få journalister etter seg ene og alene fordi journalistene "ikke liker det yrket du har"? Hvordan hadde du opplevd det dersom du opplevde dette i DIN jobb: En kunde kommer inn, og du gjør jobben din. Etterpå får du vite at det var en journalist som lyver og filmer deg i smug som om du er en kriminell? Og nå er det bare å glede seg. Om noen uker kommer DU på TV. Hele Norge får vite hva du heter og hvordan du ser ut. Venner, familie, naboer, kjente og ukjente, alle skal få vite at du er useriøs i jobben din. Alle skal få vite at du ikke til å stole på, eller kanskje de sitter igjen med et inntrykk av at du ikke er ved dine fulle fem? Allerede nå bør du skaffe deg hemmelig telefonnummer. Da unngår du i alle fall noe av hetsen som garantert kommer dag og natt i kjølvannet av programmet. Det kan også være lurt unngå kommentarfelt og droppe sosiale medier. Etter TV-programmet er det mange som tror på journalistens vinkling av deg, og som vil kontakte deg for å fortelle deg hvilket dårlig menneske du er.

Eller kanskje du ikke er alternativ behandler? Da kan du slappe helt av. Media behandler ikke andre yrkesgrupper slik.

Del gjerne. 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.