Web Analytics

DOMSTOL GIR ERSTATNING: MOBILBRUK GAV HJERNESVULST

helse mennesker imellom Mar 19, 2018

En italiensk domstol har brutt med internasjonal rettspraksis. Roberto Romeo jobbet i Telecom Italia. Han hadde ikke noe annet valg enn å bruke mobiltelefonen svært mye i sitt arbeid. Etter 15 år fikk han hjernesvulst.

Dette er et gjennombrudd for mobil-ofre verden rundt, sier den norske eksperten Sissel Halmøy til Teknologiske nyheter. Hun er sivilingeniør i teknisk kybernetikk, og har spesialisert seg på stråleskader fra elektromagnetisk stråling. Hun sier til Teknologiske Nyheter at dette vil kunne føre til at mange andre som er blitt skadet av sin mobilbruk i jobbsammenheng, kan få erstatninger.

Den norske eksperten informerer om at dommen er meget spesifikk i forhold til at det dreier seg om mobiltelefon brukt i arbeidssammenheng. Det er allerede framsatt krav om at denne dommen må få konsekvenser for ansattes mobiltelefonbruk i fremtiden.

Dommen er unik fordi den ikke bare knytter en klar sammenheng mellom mobilbruk og utvikling av hjernesvulster, men også tilkjenner offeret erstatning. Flere forskningsmiljøer har lenge pekt på riskikoene. Tidligere var det produsentenes rapporter som ble hørt i rettsapparatet verden rundt. Det ser nå ut til å snu. Dette er den første dommen i verden som virkelig slår fast en sammenheng mellom mye mobilbruk og hjernesvulster.

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.