Web Analytics

DET ER FEIL AT JEG BLOGGER MOT VEGANERE

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd healing helse landbruk mat & drikke meditasjon & indre ro medium & telepati mennesker imellom natur selvutvikling Dec 14, 2018

"En selvutnevnt dyretolk blogger mot veganere", skriver Samuel Rostøl på nettet. 
Det er feil. Jeg har ikke blogget mot veganere. Jeg har skrevet et blogginnlegg der jeg kritiserte en dyrevernsaksjon med rundt 20 deltakere. Jeg visste ikke hvem som deltok, om de var veganere, vegetarianere eller om de spiste kjøtt.

Hvorfor han gjør sitt for å skape splid mellom veganere og meg vet jeg ikke. Jeg har blitt kontaktet av mange veganere, som slett ikke støtter hans behandling av meg. Det er slett ikke alle veganere som føler at han er "deres talsmann." Veganere har ofte en stor kjærlighetskraft i seg. Derfor har de tatt valget om å ikke spise dyr, ja for mange er det umulig å spise dyr. De kjenner at det er helt feil for dem. Mange veganere er virkelig gode mennesker!

I mitt blogginnlegg som du finner HER ble aldri navn, bilder eller ordet veganer brukt. Jeg visste som sagt ikke at det kun var veganere med. Det er sikkert mange som spiser kjøtt som var uenige i at et museum skulle slakte gris, så for meg var det ikke opplagt at aksjonistene var veganere.

Jeg er ikke veganer selv, men kjenner selvsagt mange som er det, og de har min fulle respekt! Mennesker velger ulikt, og vi må respektere hverandre. Det er bra at vi kan påvirke hverandre til å ta ta bedre valg for dyr, miljø, natur og oss selv. Da må dialogen være vennlig, og så må vi ha respekt for at prosessen kan ta tid.

Grunnen til at jeg blogget om aksjonen var at jeg synes menneskene på museet  ble behandlet dårlig. Når jeg blogger kan jeg ikke skrive en bok, jeg må begrense meg. For meg var fokuset denne gangen på behandlingen av menneskene på museet. I Norge er det lovlig å både slakte og spise dyr, og det må vi forholde oss til. En annen gang blogger jeg sikkert fra dyrenes perspektiv.

Med andre ord: Å aksjonere synes jeg er bra. Det er å uttrykke sin mening. Slik aksjonen ble gjennomført mener jeg at avstanden mellom aksjonistene og de fremmøtte dessverre ble enda større etter aksjonen. Ja visst kan vi være uenige, men vi skal behandle hverandre med respekt likevel.

Jeg synes ikke det er god kommunikasjon å si dette til de man er uenig med:

  • Eier dere ikke skam i livet!
  • Dere har fått moroa, dere har fått se at dyr ble drept!
  • Jeg skjemmes over hvor egoistiske dere er!
  • Det er bare underholdning, det er bare for moro skyld!
  • Dere kan skjerpe dere!
  • Dette er en skam! 
  • Lytt på det da for helvete! 
  • Fy skam dere! Fy skam dere! Dere burde skamme dere!
  • Rart dere ikke forstår det!

Sitatene er hentet fra videoopptakene av aksjonen, og det ble sagt over høytaler på museet. Når det er sagt ble det også sagt bra ting.

Jeg synes også det er svært uheldig at de fremmøtte ble filmet og publisert på nett. Barn ble filmet uten foresattes samtykke. Voksne ble filmet. Samtaler mellom folk ble tatt opp, også uten at folk var klar over det. Etterpå ble de lagt ut på nettet.  Det er ikke greit å behandle folk sånn, om man er aldri så uenig med dem, tenker jeg.

Når vi ønsker å påvirke noen til å bli mer bevisste forbrukere, redusere kjøttbruken eller unnngå kjøtt må det vennlig dialog til. Jeg forventer at vi ikke bare er snille mot dyrene, men at vi er snille mot menneskene også!

Som en klok kvinne skrev til meg: Alle skal få lov til å ha meningene sine. Vi er hverandres medmennesker, som betyr at jeg respekterer dine synspunkter, respekterer deg som person og er enig om at vi kan være uenig uten at hverken du eller jeg er bedre eller dårligere personer av den grunn.

Vi kan ha ulike retninger i våre liv, men kjærligheten til dyrene bør forene oss dyrevenner. Og så må vi ikke glemme å være snille med våre medmennesker heller. <3

Jeg deler dette fordi Rostøl ikke vil slette det han har skrevet om meg på nettet. Det har fått stå uimotsagt noen dager, og jeg står i en flom av hets. Dessverre er det mange som tror på alt han skriver om meg.

La Rostøl være i fred, han fortjener ikke hets han heller.

Sett gjerne et hjerte i kommentarfeltet og DEL, så vet jeg at du har lest dette. 

 

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.