Web Analytics

DEN ÆRLIGE FACEBOOKSTATUSEN

healing helse mennesker imellom selvutvikling Jan 08, 2017

En dame la ut en hjerteskjærende facebookstatus. Hun skrev blant annet "Sannheten skal frem....De som ikke tåler det, kan slette meg som venn...min såkalte kjære elskede ektemann kastet meg ut nå....uten forvarsel.....jeg har blitt manipulert, utsatt for ekstreme seksualiteter... Han har manipulert meg til å tro at jeg var trygg hos han... han vet jeg ikke klarer meg alene... jeg har ingen nå...alle har snudd ryggen til meg da jeg valgte å bli hos han etter han hadde utøvd vold mot meg...det finnes politirapporter..... Jeg er helt knust....har ingen steder å dra...."

Mange viste henne omsorg. De tipset henne om politi og krisesenter, og venner tilbød henne å komme til dem. En venn skrev senere at hun nå var på et trygt sted.

Statusen fikk meg til å tenke. Å ta en skittentøyvask i det offentlige rom er neppe smart, men samtidig er det så uendelig godt å se når noen kommer til et punkt der de tar tilbake sin egen kraft.

Gjennom livet har jeg møtt mange kvinner som lever under hælen på mannen sin. Kvinner som bokstavelig talt er i mannens makt. De ser seg selv som "svake", uten å reflektere over hvem det er som systematisk har brutt dem ned til å bli nettopp det.

Kvinnen skrev også: ".jeg har ingen nå...alle har snudd ryggen til meg da jeg valgte å bli hos han etter han hadde utøvd vold mot meg".

Det er vondt å være vitne til at mennesker blir ødelagt av det som skulle være deres nærmeste. Det er grusomt å vite at en du er glad i velger å bli værende i relasjonen til overgriperen sin. For venner og familie er det ofte uforståelig hvordan noen kan fortsette samlivet med en mann som nedverdiger, krenker og kanskje også er voldelig. Ofte har omgivelsene "fått nok" for lenge siden. Det er ille å være vitne til at et menneske er så manipulert at hun ikke tenker objektivt på situasjonen. Det er ikke til å forstå at hun velger å bli værende sammen med sin overgriper.

Overgripere er dyktige til å isolere sitt offer. På den måten sikrer han at hun har minst mulig kontakt med mennesker som kan snakke med henne og hjelpe henne til å se sin egen situasjon.  Jo mindre kontakt hun har med familie og venner, jo vanskeligere er det for henne å komme seg unna han.

Jeg tenker ikke på "utblåsningen" på facebook som et «sammenbrudd». Det er et gjennombrudd. Endelig er ordene sagt! Endelig har hun kommet ut med det som er hennes sannhet.

Jeg ber om at hun nå får kraften til å holde seg borte fra han for godt. Jeg håper at hun arbeider med sine mønstre, og at hun går gjennom selvutviklingsprosesser. Da kan hun lære å se sin egen verdi, slik at hun neste gang kan velge en partner som gir henne ren kjærlighet.

Jeg håper også at hennes historie inspirerer andre til å komme seg unna destruktive partnere. Har du en partner som bryter deg ned, så kom deg bort. Du fortjener så mye bedre!  <3

Del gjerne.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.