Web Analytics

BRUKTE «BJEFFEHALSBÅND» PÅ HUNDEN SIN: EIEREN MÅ I FENGSEL

dyr dyrekommunikasjon og dyretolk dyrevelferd helse Aug 30, 2016

En hundeeier slet med at hunden bjeffet. For å få den til å være stille satte hun på den et såkalt "bjeffehalsbånd" med strøm. Hunden fikk elektriske støt når den bjeffet. Eieren er nå dømt til 15 dagers fengsel for dette. Media skriver at hunden utviklet eksem på grunn av stresset/strømbruken, og at den derfor ble avlivet. Under rettsaken hevdet hundeeieren at hun ikke visste at det er forbudt å bruke strømhalsbånd på hunden.

I Norge er det forbudt å bruke strøm i hundetrening. Det eneste unntaket er såkalt aversjonstrening av hund som skal lære hunden å la beitedyr være i fred. Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangerer slike kurs med autoriserte instruktører. På kurset får hundene støt dersom de jager sauer eller andre beitedyr.

Dersom privatpersoner bruker strømhalsbånd på hunder er dette brudd på dyrevernloven.

Det er flott at myndighetene sørger for at dyreplagere blir dømt. Men det er jo et paradoks, at å BRUKE strømhalsbånd er FORBUDT, samtidig som det er fullt LOVLIG Å KJØPE OG SELGE disse halsbåndene. Hundeeiere kjøper strømhalsbånd nettopp fordi de vil bruke dem på hunden sin. Jeg ber myndighetene om å forby kjøp og salg av disse produktene til privatpersoner. Det henger ikke på greip at det er lov til å kjøpe og selge et produkt som det er ulovlig å bruke fordi det er definert som dyreplageri!

Hunden som nå er død hadde neppe hatt strømhalsbånd rundt halsen sin hvis det hadde vært ulovlig å kjøpe og selge disse torturhalsbåndene. Myndighetene har sin del av ansvaret!

Siden myndighetene ikke er sitt ansvar bevisst og tillater kjøp og salg, så må vi også i dette tilfellet være bevisste forbrukere. Jeg ber alle hundeeiere i Norge om å boikotte butikker som selger strømhalsbånd! Ikke støtt butikker som tilrettelegger for dyreplageri!

Del hvis du er enig.

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.