Web Analytics

BJØRN ANGRIPER ELG: – GRUSOMT

dyr dyrevelferd mennesker imellom natur selvutvikling May 11, 2021

Bjørn angriper elg: - Grusomt
Dette er overskriften i Norges største avis, og så deler de videoen så alle kan se. Videoen har gått viralt, og mange i kommentarfeltet lurer på hvorfor mannen ikke grep inn og reddet elgen.

Og jeg sitter her og er så trist. Javisst er en kamp på liv og død vondt å se på, men slik er naturen. Det er naturens gang at noen dreper og noen blir spist. Uten dette hadde ikke naturen vært i balanse.

Jeg husker en opplevelse fra min barndom. En rovfugl hadde tatt en due, og jeg løp fortvilet ut i hagen for å redde den. Jeg greide å skremme bort rovfuglen, og den skadede dua fikk forpleining i en skoeske hjemme hos oss. Jeg var fornøyd med redningsaksjonen, helt til min storesøster kom hjem.
-Nå må rovfuglen drepe en annen fugl for å få mat, sa hun.

Det hadde jeg ikke tenkt på. Den stakkars fuglen i skoesken døde samme dag. I stedet for at den ble mat for rovfuglen, begravde vi den i hagen. Og jeg gjorde meg noen viktige refleksjoner. Jeg visste med meg selv at to fugler døde den dagen i stedet for en. Og jeg så det meningsløse i at "min due" ble begravet i stedet for å gi videre liv til rovfuglen.

Jeg tror det største problemet for oss mennesker nå til dags, er at vi har fjernet oss så totalt fra naturen. Vi assosierer livets gang og å skaffe mat med å være snill og slem. Vi synes det er grusomt at dyr skaffer seg mat, så de kan leve videre og ikke dø selv.

Vi er fornøyde med vårt engasjement for dyr og miljø samtidig som vi har fjernet oss totalt fra naturen og det naturlige. Vi kaller oss miljøvennlige, samtidig som vi kjøper sko og klær laget av plast og kunstige stoffer. Vi kjøper kjøkkenredskaper og fjøler i plast i stedet for å tre. Mange avviser naturens egne materialer, som uten kunstige og giftige stoffer vil bli til livgivende jord når den tid kommer.

Vi mennesker trenger å knytte oss til naturen igjen. Vi er og blir en del av den, selv om mange ser ut til å ha glemt akkurat det.

Del hvis du vil, og følg meg gjerne på facebook og instagram

Få Inspirasjon og nyheter i innboksen din

Ikke gå glipp av det som skjer. Du får nyttig info og gode tilbud på mail. Det er helt trygt å melde seg på. Jeg deler ikke epostadressen din med noen,  og du kan melde deg av når du vil.