Jeg var på en åndelig reise i USA for å være sammen med indianere og lære av dem. Jeg følte at sjelen min var «hjemme» der. Jeg hadde sterke åndelige opplevelser på turen, ikke minst mange  utviklende meditasjoner.

I en nydelig meditasjon fikk jeg se sjamantromma mi. Jeg har noen trommer fra før av, med ulikt skinn og ulikt utseende fra flere steder i verden. Noen har jeg kjøpt og noen har jeg fått i gave. Jeg glemmer aldri da en sjamankvinne overrakte meg en bjørneskinnstromme. Denne er til deg, sa hun, og hun fortalte meg om indianerstammen den var laget i. Hver eneste tromme har hjulpet meg videre i min åndelige utvikling.

I en meditasjon sammen med indianere i USA reiste jeg i mitt indre. Først hadde jeg et sterkt møte med flere urfolk fra det vi i dag sier er av ulike nasjonaliteter. Selv ser de seg som verdensborgere. Vakre bilder og om mulig enda vakrere budskap fant veien fra dem til meg. De gav meg veiledning. En samisk sjaman sa til meg: Dette er din sjamantromme. Med ett befant jeg meg i mitt indre på Finnmarksvidda. Og jeg kjente at sjelen min er hjemme der også. Jeg fikk se min personlige tromme. To dyrearter var malt på den, det var den hvite reinen og den hvite løven. Åndelig sett er det forskjell på en normalfarget løve eller rein og de som er hvite. De hvite er ikke albinoer, og de er hellige dyr. Stammene i Sør-Afrika og samefolket har forbausende like oppfatninger av sine hellige dyr. Og jeg har selv fått lov til å kjenne deres energi og kommunisere med dem. Wow, sier jeg. Ord blir fattige. Dette er sjelelige kvaliteter utenom det vanlige!

Fra USA kontaktet jeg Mona Salo og spurte om hun ville lage min tromme. Det ville hun. Hun sa at hun ikke ante når den ville bli ferdig, det kunne ta to uker eller det kunne ta et år. Det er et åndelig arbeid å lage en slik tromme, det er ikke noe man kan eller skal presse frem. Hun skal kjenne at energiene er riktige. Fem måneder senere kontaktet Mona meg. Tromma mi var ferdig! Den dagen befant jeg meg også utenlands. Jeg var sammen med sjamaner fra Peru. Jeg hadde vært sammen med dem i 10 intense dager. Den dagen tromma ble ferdig hadde jeg fått den siste og avsluttende  fjerdegrads innvielsen innen sjamanisme fra Peru og Andesområdet. Vi hadde akkurat avsluttet det lærerne våre kalte «masterclass».

Timingen innen det åndelige slutter aldri å forundre meg. I vår vestlige verden tenker vi ofte at alt er tilfeldig. Da legge vi sjelden merke til hvor mye de som befinner seg i det for de fleste er en «usynlig dimensjon» veileder og legger til rette for oss. Ja jeg tror absolutt på skjebnen. Den samiske sjamanen som hadde vist seg for meg da jeg var i USA og fortalt meg om tromma som skulle komme, kom til meg i mitt indre også denne gangen. –Gratulerer, sa han. Du vet du er en sjel som sitter på visdommen fra menneskenes urtid. Far vel, og del visdommen med de mennesker som kommer til deg. Menneskene trenger denne visdommen, og menneskene trenger deg. 

En indianer og sjaman fra Peru kontaktet meg også. Han har vært min lærer i over 7 år. Gratulerer sa han. Husk det Sissel, det er nå det begynner. 

Det at tromma mi ble ferdig akkurat denne dagen føltes som en gave fra mine åndelige hjelpere på at «eksamen var bestått». Jeg ble rørt og jeg følte meg så inderlig takknemlig over at jeg er i stand til å ha en kommunikasjon med sjeler som befinner seg «på den andre siden». De er mine aller beste lærere.

På tromma mi er det malt den hvite løven og den hvite reinen. Den hvite reinen er i følge med kalven sin. Hvorfor akkurat disse dyrene havnet på min tromme er en spesiell historie og et uforglemmelig møte! Den skal jeg dele med deg en annen gang.

Lydens egenskap til å frembringe og forsterke meditative tilstander er vel kjent, og var også kjent for tusener av år siden. Dalai Lama sa: Vi har mer å oppdage ved å utforske vårt eget indre univers, enn hva vi kan finne ved hjelp av romfart eller ved å lete på havets dyp.  I meditasjoner og trommereiser kan denne indre oppdagelsesferden skje.

Jeg underviser i sjamanisme for deg som ønsker å lære om urfolkets visdom. Les om Sjamanskolen HER. 

Del gjerne.