«Åhhh, unnskyld rotet! Det er ikke helt som det pleier hos oss i dag, jeg har hatt det travelt og ikke ryddet…»  Sånne unnskyldninger droppet jeg for mange år siden. Rett og slett fordi sannheten er at jeg ikke er en spesielt ryddig person. Det vet jeg, og det vet gjestene mine. Javisst har jeg system i rotet, og jeg har det rent. Men at det vises at det bor folk i heimen har aldri plaget meg.

Så hørte jeg ordet «ryddeglede». For et ord! For meg er det to ord som ikke hører sammen. Rydde + Glede. Er det mulig å kombinere de to liksom? Det er jo deilig å få det ryddig, men kort tid etter er det rotete igjen. Kortvarig glede er ikke spesielt motiverende.

Men så skjønte jeg det. Jeg har så alt for mange ting. Jeg tar vare på det utroligste, det kan jo hende jeg får bruk for det igjen… Med største optimisme blir klær som har blitt for små eller klær jeg ikke bruker lagt tilbake i klesskapet igjen. Og klesskapet mitt er ikke akkurat luftig. Når skapdørene åpnes avsløres kompakte hauger med klær i hyllene mine. Bøker og notater fra studietiden følger meg fremdeles. Plutselig en dag fikk jeg nok. Jeg bestemte meg at fra i dag av, skal jeg fjerne minst en ting fra huset hver dag. Og jeg gjorde det. Jeg har vært innom alle rom i huset, klesskap, boder, garasje og mørkeloft. Sakte men sikkert har det blitt luftigere i heimen. Jeg har holdt på i noen måneder nå, og noen hundre gjenstander er fjernet. Det er fortsatt nok å ta av, men jeg kjenner at denne måten å rydde på gir meg energi. Noe går i søpla, men det meste gir jeg til Fretex.

Så er du som meg, så kanskje dette vil funke for deg også. Jeg koser meg faktisk på min lille jakt etter dagens gjenstand. Noen ganger blir det en, noen ganger blir det mange. Og for hver dag som går blir det lettere å holde det ryddig. Jeg er ikke i mål, men jeg er på vei. Flere har blitt inspirert av dette prosjektet mitt, så det blir luftigere i mange hjem i disse dager.

Ønsker deg en strålende dag!

Mvh Sissel. Lik gjerne facebooksiden min.