En kvinne legger enda en gang ut bilder av seg selv på sosiale medier. At hun er en vakker kvinne kan alle se. Og på alle bildene sørger hun for å fremstå så perfekt som mulig. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene. Absolutt alt er velregissert! Ikke et hårstrå feil, og hver minste fargetone i håret er planlagt. Lyset er perfekt. Den erfarne fotografen kan jobben sin, og make up, antrekk osv er som det skal være. Og hva vet jeg, kanskje er etterbehandlingen av bildene også perfekt? I kommentarfeltet overøses hun med komplimenter. Dama trykker «liker» på hver eneste kommentar, og hun svarer hver eneste en. Hun skriver kanskje Du er vakker du også! Takk skjønne du! Jeg er da ikke så pen! Jeg ser ikke så ung ut! Bildet ble bra takket være fotografen! Hvorpå «vennene» – akkurat som forventet- går rett på limpinnen og for andre gang skriver i det samme kommentarfeltet at hun ER nydelig og vakker. Og selvsagt må flere forsikre henne om at det slett ikke er fotografens fortjeneste at hun ser godt ut! Og når neste bilde legges ut, ja da gjentar den samme handlingsrekken seg.

Den vakre dama legger ut selfies og bilder av seg selv sammen med andre. Kanskje er ikke vennene like pene. Kanskje sitter hun sammen med et eldre menneske. Kanskje er det til og med planlagt, at hun legger ut bilder der hun selv stråler, selv om andre er litt uheldig på bildet. Og så bikker oppmerksomheten over i ren og skjær hensynsløshet. «Vennene» skriver i kommentarfeltet: Så vakker du er! Så pen du er! Skjønneste! Fineste! Så pen kropp du har!  Du blir ikke eldre du! Du stråler! Hva med den andre som er avbildet, og som ofte er tagget i innlegget og kan lese kommentarene på sin egen facebookside. Kun unntaksvis kommer det kommentarer som også angår de andre som er avbildet. Ikke en eneste kommentar om at vennen eller familiemedlemmet ser godt ut. Han eller hun er tydeligvis kun en statist på bildet av «den skjønne». Hvorfor kommenterer nesten ingen med Ser koselig ut! Ønsker dere en fin helg! To gode venner! Så pene dere er! Vakre damer! Nydelig bilde av dere! Kos dere!

Er vi så overfladiske? Hvorfor ser ikke «vennene» at den pene dama har en selvfølelse og en selvtillit som er farlig nær nullpunktet? Hun higer etter smigrende kommentarer om utseende sitt, akkurat som om hun var en usikker tenåring. Smiger får hun i bøtter og spann. Men det hjelper henne ikke. Det er ikke ytre oppmerksomhet hun trenger. Ser ingen hvor ulykkelig og mistilpass hun er? Ser ingen hennes ensomhet? Ser ikke vennene hennes at hun fremstår som et vakkert «skall»? Er det så vanskelig å forstå at et menneske som hele tiden higer etter ytre bekreftelser og oppmerksomhet neppe har det godt med seg selv?

Jeg ønsker at folk skal SE HVERANDRE. Ikke redusere mennesker til deres utseende.

Del hvis du vil.

Hyggelig om du besøker og liker min facebookside som du finner HER  🙂