Det er flaut å lese kommentarfelt om dagen. Martha og Aris skilsmisse ser ut til å få frem det mest grusomme i det jeg trodde var «vanlige folk». Hvorfor skriver folk under fullt navn spydigheter om mennesker de ikke kjenner, og sannsynligvis aldri har har møtt? Hva tenker venner, kolleger og familien når de ser at deres «venn» forlyster seg med andres ulykke?

Kanskje bør vi alle bli tøffere til å ta til motmæle når noen er spydige på nett? På min side blokkerer jeg folk som ikke har normal folkeskikk. Jeg vil ikke ha dem på siden min!

Ari har vel lagt opp til dette selv. Når man oppfører seg som en påfugl, så kan man ikke forvente at en skal bli behandlet som en ørn, svarte en person. Da lurer jo jeg på: Fra hvilken alder er det OK å begynne mobbingen av de som er «påfugler»? Er det OK å mobbe dem når de går i barneskolen? I ungdomsolen? På videregående? Eller bør vi vente til de er voksne? Når er det OK å starte mobbingen av de som er annerledes og selv «legger opp til det» ved å være den de er, ved å være seg selv?

«Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv» heter det. Tenk over det neste gang du ser at dine «venner» med ord sabler andre ned i kommentarfeltene. Tåler du det, eller sier du fra?

Bildet av Ari Behn er fra Kolon forlag.

Del gjerne <3

Facebooksiden min finner du HER  Lik gjerne den 🙂