Denne meldingen ramlet inn i mailboksen min. Hei Sissel, Jeg har hørt noen rykter om at katter egentlig ikke bryr seg om eieren sin, at de kommer bare til eieren sin for at de får mat, og at de bare er kosete bare fordi de får mat. Stemmer det at de ikke bryr seg om eieren sin, bare maten de tenker på?

Mennesker sier mye rart. Det er noen katter som kun er hjemme for å få mat, og ellers lever det selvstendige frie katteliv. De er ikke knyttet til eierne sine. Det er imidlertid unntaket. Jeg kommuniserer med dyr, og noe av det mest fascinerende er å få lov til å snakke med katter. Du verden så mange fantastiske opplevelser det har gitt meg. Så uendelig mye læring.

Katter er observerende dyr. De får med seg mye av det som skjer i en familie. De ser ikke menneskene kun som et utseende, de leser energien. En hund kan man i stor grad kommandere som man vil. Katter bestemmer selv.

Her vil jeg dele noen historier med deg:

Forholdet mellom mannen og kvinnen hadde vært problematisk i flere år. Til slutt var bruddet et faktum. Kvinnen tok med seg familiens katt, og flyttet. Paret gikk gjennom en fase der det ble vurdert «å prøve igjen». Mannen hadde kjøpt blomster. Hun var ikke hjemme, men han låste seg inn i leiligheten hennes med buketten under armen. Det var så langt han kom. I gangen ble han møtt av katten. Sint som en løve og med ufine lyder fortalte katten han at han bare kunne pelle seg ut. Han torde ikke annet enn å låse seg ut fortere enn svint!  I de årene han hadde bodd med katten hadde den aldri noen gang oppført seg slik, da var de venner. Nå var katten matmors beskytter, og katten mente at det ikke var til hennes beste at forholdet skulle fortsette.

Katter har meninger og meningers mot. Jeg husker en katt jeg kommuniserte med. Katten kom til en dame, og ville ikke gå hjem igjen. Hun tok den med til meg i håp om at katten kunne gi opplysninger slik at pus kunne bli gjenforent med eieren. Det var ikke pus interessert i. Pus fortalte at dama som han hadde bodd hos ikke tok seg av han. Hun var ikke glad i han. Det eneste katten ville var å få bo hos den snille dama som han hadde kommet til. Han fortalte at han hadde sterke smerter bl.a. i munnen. Etter samtalen tok dun han til dyrlegen, og ganske riktig. Han hadde store skader i munnen. Mange tenner måtte trekkes.

Måneder senere så hun en plakat med bilde av katten. Eieren etterlyste den! Nysgjerrig tok hun kontakt med eieren. Hun fortalte ikke at hun hadde katten, hun ville ganske enkelt vite om det katten hadde fortalt til dyretolken kunne stemme. Gjett om det stemte! Katten hadde blitt påkjørt, og eieren visste at han hadde munnproblemer. Likevel hadde hun ikke tatt han til dyrlegen. Hun hadde også bare reist fra han, men nå som hun var hjemme igjen etterlyste hun pus som da hadde vært borte i noen måneder. Ikke i sin villeste fantasi kunne hun tenke seg å gi katten tilbake til henne.

En annen katt gjorde alt hun kunne for å demonstrere at hun ikke likte eierens nye kjæreste. Eieren var forelsket, og så ikke noe feil med sin utkårede. Han ønsket bare at pus og kjæresten skulle bli venner. Noen måneder senere forstod han reaksjonen til pus. Kjæresten var ikke snill. Han gjennomgikk sitt livs tøffeste periode for å komme seg unna en dame som han betegnet som ond.

En dame ble vekket av katten sin. Katten gav seg ikke, og gikk hardt til verks for å få eieren til å våkne. Katten gav seg ikke, selv om eieren bare ville slumre inn i sløvheten. Det viste seg at dama var i ferd med å forblø! Takket være kattens iherdige innsats for å vekke henne kom hun på sykehus og berget livet.

En annen katt fortalte meg at livsoppgaven dens var å gi positiv energi og healing til eieren sin. Takket vært meg fungerer hun bedre, sa pus. Eieren bekreftet historien. Hun hadde kroniske smerter, så hun i perioder var sengeliggende. Da kommer pus og legger seg oppå der jeg har vondt, sa hun. Og så blir jeg bedre. Tenk at katten min healer meg! Er det ikke fantastisk, sa hun.

Ja katter elsker eierne sine. Noen katter kan gå gjennom ild og vann for sine mennesker. Så kommer de til oss for å få mat? Og koser de kun for å smigre til seg mat? NEI. Selv om alle som har katt vet at de kan trille oss rundt lillefingeren så vi tryller frem de lekreste godbitene som tenkes kan 🙂

Nyt livet med pusen din, du heldige menneske som har en katt i livet ditt!

Del gjerne. Delingskanapper er under det øverste bilde 🙂

Depositphotos_5056667_original