Mange tenker ikke over hvordan det oppleves for en katt å gå med bjelle. Uansett hvor de går så hører de lyden av bjella. En fare for deres egen sikkerhet er det også. Det er ikke lett å gjemme seg for rivaliserende katter eller andre dyr som er ute etter å «ta» katten når bjella avslører hvor pus gjemmer seg. Jeg har kommunisert med MANGE utekatter som er deprimerte fordi de må gå med bjelle. De føler at livskvaliteten forringes når de blir hindret i å jakte. En katt var stiv som en planke i kroppen. Han bevegde seg unaturlig for å unngå å lage lyd med bjella, slik at han fortsatt kunne jakte. Han var så lei seg, så lei seg! 

Det har noen konsekvenser når vi bruker menneskenes syn på etikk/moral på dyr… At vi tenker på ord som snill-slem når det gjelder noe så naturlig som jakt…

Jeg selger kattehalsbånd, men plukker alltid av bjella før jeg selger dem. Jeg ønsker at dyr skal få leve så naturlige liv som mulig. Jeg anbefaler disse halsbåndene som har refleks og sikkerhestlås: Se nettbutikken her. 

DEL GJERNE.