Det er et stort kroppspress mot tenåringsjenter. Flere jenter ved en ungdomsskole var så flaue over kroppen sin at de ikke ønsket at guttene i klassen skulle se dem i badedrakt. Skolen lyttet, og vips, så har skolen egne svømmetimer for jenter og egne svømmetimer for gutter! Hurra!
Eller???

Jentene har fortalt om «symptomet»: De er flaue over sin egen kropp. Det de egentlig sier er at de mangler egenverd og selvtillitt. De tror at kroppen definerer hvem de er. I vårt overfladiske samfunn liker vi å fikse på symptomer. Kjønnsdelte svømmetimer fikser nettopp symptomet. Men ÅRSAKENE til problemene driter vi i. Det tar vi oss ikke tid til.

I god norsk tradisjon tror vi at vi har løst problemet når vi har feid det under teppet. Der får det ligge og ulme og vokse. Og så får vi se hva jentene trenger neste gang deres mindreverdighetskomplekser og elendige selvbilde skal skjules i stedet for å løses.

Jentene ba om kjønnsdelt svømming. De voksne burde forstått at dette var et rop om hjelp som strekker seg mye lenger enn til skolens svømmetimer.

Del gjerne.
Mvh Sissel. LIK gjerne siden min.