I fire dager hadde jeg vært i skogen. Indre arbeid hadde stått på timeplanen min. Meditasjon og urfolkets visdom hadde vært mitt fokus. Da jeg skulle rusle tilbake til bilen så jeg et lite tre. Jeg lot de myke sterke grenene gli gjennom håndflatene mine, og jeg kjente treets kraft. Jeg gikk videre til det neste lille treet. Da jeg rørte det treet ble jeg med ett så trist! Treet fortalte meg at det skulle vært død nå, men at det hadde overlevd en traumatisk opplevelse. Jeg skjønte ikke så mye av det, hva for noe traumatisk kunne ha skjedd i skogen?

Jeg så meg rundt, og da så jeg det. Det lille treet hadde vokst ut fra et tre som var hugget ned!

Der og da kjente jeg at noe endret seg i meg. Menneskene må være den mest arrogante arten som er på jorda, som tror at vi har monopol på å ha følelser, tenkte jeg.

Og så ble jeg fylt av medlidenhet ovenfor menneskeheten. Så alt for mange mennesker vet ikke engang at de har en sjel. De har kanskje aldri kjent sin egen sjel i møte med andre sjeler og bevissthetsformer. De løper bare rundt i «hamsterhjulet» og tror at penger og materiell velstand skal bringe dem lykken. Men de legger innsatsen på feil sted, lykken ligger ikke i det materielle.

tre 5Jeg skammer meg over hvordan menneskene opptrer på jorda. Vi bruker ikke jorda, vi misbruker den. Mye vil ha mer heter det, og det vil menneskene. Via såkalt «målrettet avl» har vi skapt forkrøplede monstervoksende og monsterproduserende dyreraser, ene og alene for at vi skal ha mest mulig produkter og størst mulig profitt på kortest mulig tid. Media tier om dyrs lidelser og intetanende forbrukere setter produkter fra lidende dyr på bordet hver eneste dag. Og når det ikke er fokus på dyrevelferd, så er det enda mindre fokus på plantevelferd. Jorda sprøytes med gift fordi grådige mennesker vil ha mer, mer, mer. Trær, røtter og sopper er et univers i seg selv. Mange forbindelser i matjorda ødelegges når vekstene sprøytes med gift. Vekster, planter, trær og mikroorganismer har ingen mulighet til å komme seg unna. Mange lever i et gifthelvete.

Vi er ikke føre var i det hele tatt. For å forby en gift må myndighetene vise til omfattende forskning som dokumenterer at akkurat dette stoffet er ansvarlig for sykdommer eller skader. Slik forskning er kostbar og krever årelange studier. Slik forskning finnes ikke for et enormt antall giftstoffer som brukes. Sprøytemiddelindustrien betaler selv for forskning. Det er vel ikke nødvendig å minne om at deres mål er å selge giftstoffer. Norske myndigheter og Mattilsynet stoler utrolig nok på det giftprodusentene har «forsket frem». Det minner mye om den den gang myndighetene trodde på tobakksindustrien…

Gift pøses ut og ødelegger mer enn vi aner. Vi skyter oss selv i beinet når vi ødelegger livsgrunnlaget på jorda. Det er på tide at menneskene våkner.

Du kan støtte giftfrie produsenter ved å kjøpe økologiske produkter.

Del gjerne <3

Mvh Sissel. Lik gjerne facebooksiden min.