Jeg var svimmel og rystet da jeg gikk ut av forelesningssalen for mange år siden. Indianere arbeidet for at deres leder skulle bli tildelt Nobels fredspris. De ønsker å informere om at indianere i dagens USA fremdeles var utsatt for de groveste overgrep, nemlig at deres barn ble myrdet. Indianernes leder ønsket ikke vold eller hevnaksjoner. Han mente at dette kunne stoppes ved at informasjonen kom ut. En av indianerne kom til NTNU i Trondheim der jeg var student. Tidlig på 90-tallet satt jeg i salen og hørte det mest hjerteskjærende foredraget jeg noen gang har hørt.

Indianeren fortalte at mange av barna i reservatet var syke og at mange døde. Utrolig nok var de HIV-positive! De døde av AIDS. Dette var babyer og barn langt under seksuell alder, og de voksne i stammen var ikke HIV-positive. Det var totalt ulogisk at barna skulle bli HIV-smittet. Indianerne mente at myndighetene med vilje smittet barna med HIV-viruset gjennom vaksinasjonsprogrammet. Hvordan ellers skulle babyer og små barn bli HIV-smittet, sa han.

Jeg har aldri greid å glemme dette foredraget. Jeg vet ikke hva som har skjedd i ettertid, kanskje du vet? Jeg vet heller ikke om påstandene ble dokumentert. Kanskje du også hørte foredraget? Fortell meg gjerne hvis du vet noe om dette. Jeg hørte foredraget på Norges teknisk naturvitenskapelige universitet, men han fortalte at de besøkte mange universiteter og høyskoler.

Del gjerne.

Mvh Sissel. Lik gjerne facebooksiden min.