Har du et menneske som sårer deg i livet ditt? Som av og til sier noe som sårer deg dypt og som gjør deg usikker på deg selv? Lever ordene videre i tankene dine etterpå, slik at du blir usikker og lei deg?

Hvis du tar det opp med vedkommende kan du få ulike reaksjoner. Kanskje får du en utdypende forklaring, slik at du selv forstår hva som er galt med deg. Kanskje får du enda mer kritikk? Eller så blir du lurt til å tro at alt kommer til å bli bra igjen, fordi vedkommende angrer, trekker tilbake det som ble sagt og selvfølgelig ønsker å støtte deg fremover. Du trekker et lettelsens sukk, og forstår ikke at det kun er et spill.

Ord som er sagt kan egentlig ikke trekkes tilbake. De giftige ordene er som et frø. Når ordene er sagt er frøet sådd. Du kan være temmelig sikker på at vedkommende kommer til å vanne det frøet med jevne mellomrom. Over tid vil du få sårende kommentarer som tar fra deg selvtillitten og «gløden» din. Jo mer usikker du blir, jo lettere er det å eie og kontrollere deg. Men innimellom dette negative er alt så bra, så bra. Du får positive kommentarer og ros. Du føler deg sett. Men det er bare stille før stormen…. Om ikke lenge får du høre noe krenkende igjen…

Det er som edderkoppen som spinner sitt nett. Jo mer usikker du blir på deg selv, jo lettere er det å eie deg. Og det er ofte målet. Å EIE deg og å kontrollere deg. Når selvtillitten din er ødelagt, sitter du så fast i dette nettet at det føles umulig for deg å komme deg vekk…

Snille mennesker sier ikke sårende ting til andre. Snille mennesker sender ikke sine kjære ut på følelsesmessige berg- og dalbaneturer. Gode mennesker trenger ikke å slukke andres lys for å føle at de skinner selv.

Du er sterkere enn du tror. Ta vare på ditt egenverd. Kom deg bort fra slike mennesker. Du fortjener så mye bedre <3

Del hvis du vil.