Det har gått noen dager siden barna våre helt overraskende fant katten vår død i hagen. Å miste Aragon var et sjokk for oss alle sammen. Aragon var en frisk og rask katt i sin beste alder. Barna kontaktet meg på jobben, og jeg dro hjem med en gang. Da jeg kjørte hjem kunne jeg fysisk kjenne at Aragon la seg i fanget mitt. Det var en sterk opplevelse å kjenne at jeg ikke var alene i bilen. Sjelen til Aragon lå på fanget mitt hele veien hjem.

Siden jeg jobber som dyretolk, ønsket jeg å kontakte sjelen hans for å spørre han om hvordan han døde. Telepati forutsetter at jeg greier å «koble ut» mine egne tanker og følelser. Først da kan jeg være åpen for det sjelen formidler. Det er lettere å være en «ren kanal» og nøytral når det ikke er mitt eget dyr det gjelder. Jeg måtte derfor ta tiden til hjelp. Det tok noen dager før jeg var rolig nok til å kommunisere med han. I en meditasjon kom han til meg. Han lot meg kjenne hvordan han plutselig hadde fått et sterkt ubehag i hodet. Han fortalte at det føltes som om halve kroppen mistet kraften og «visnet». Halve kroppen ble svak og den var ikke lenger kontrollerbar. Så døde han. Døden kom raskt. Før jeg visste ordet av det var jeg død. Det erikke alltid sånn at vi dyr vet når vi skal dø. Døden kom som en like stor overraskelse for meg som den gjorde for dere, sa han. Selv om jeg ikke ønsket å dø, så ser jeg jo at dette ikke var noen dum måte å forlate jordelivet på, sa han. Jeg antar at det må ha vært et slag eller hjerneblødning han beskrev.

Og jeg sitter igjen med en underlig sorg. Jeg er et følelsemenneske. Vanligvis flommer tårene vilt og uhemmet i situasjoner som denne. Denne gangen har sorgen vært annerledes. Jeg har mange ganger lurt på om det var sjokket som la lokk på mange av tårene. Denne opplevelsen har gitt meg nye perspektiver på sorg. Jeg har fått erfare at jeg denne gangen sørger annerledes enn jeg «pleier».

Heldigvis sitter jeg igjen med så mange fine minner etter Aragon. Han var den katten som brukte mest tid sammen med menneskene i familien. Hver eneste kveld var han med når barna skulle legge seg. Først i den ene sengen for å si god natt, og så i den neste. Ofte sov han natten gjennom hos en av gutta mine. Bildet viser han i køyesenga på gutterommet. Han gikk opp stigen selv. Om morgenen hørte han straks når jeg eller mannen min våknet. Ved første lille lyd fra rommet vårt, så satt han utenfor soveromsdøra vår og mjauet for å komme inn. Så var det kos i senga og på badet. Triumferende med halen til værs sprang han foran oss på vei ned trappa. Da ledet han vei til matskåla si, der han forventet noe ekstra godt til frokost.

Aragon hadde levd som innekatt før vi overtok han, så han hadde aldri lært å jakte. Strategien for å fange fugler var å ta rennafart og løpe mot dem. Fuglene var på vingene lenge før han kom frem! Katten vår Nazario synes synd på nykommeren. En dag kom han med et levende bytte og gav det til sin kattevenn. (Se bildet) Gjett om Aragon var takknemlig! Aragon var av rasen britisk korthår. Rasekatt eller ikke, alle mine katter får gå inn og ut som de selv ønsker. Aragon var så takknemlig og glad for å få leve i frihet. Frihetsfølelsen betyr alt, selv om jeg ikke går lenger enn ut i hagen, sa han. Aragon likte seg best der familien hans var.

Aragon var også lærer på kurs i dyrekommunikasjon. Mange har fått lære å kommunisere med dyr gjennom han. Han var en dyktig lærer.

Jeg lærte også mye av han. Han satt på visdom som få assosierer med en katt. Hans sjel var klok. Han lærte meg også om hvor sårbart det kan være for en katt å bytte hjem. Da vi fikk han 9 måneder gammel var vi hjem nummer fire. Han trodde det var hans skyld at han ikke fikk bli i de hjemmene han hadde hatt. Det er visst vanskelig å elske meg, sa han. Tror du at du kan greie å bli glad i meg og elske meg akkurat som jeg er? Jeg greier ikke en avvisning til, sa han. Det eneste jeg ønsker meg er en familie som er MIN. Jeg vil være sammen med familien min livet ut, sa han.  

Det ønsket fikk han oppfylt. Både menneskene og dyrene i familien vår elsket Aragon. Og han ble hos oss resten av sitt liv. Han hadde endelig fått SIN EGEN familie <3.

Del hvis du vil. Delingsknappene finner du nedenfor.