Nytt år og nye forsetter. Trene mer. Spise sunnere. Gå ned i vekt. Kjenner du deg igjen?

For noen år siden var jeg med på en spinningtime på et helsestudio. En snerten snelle av en instruktør kom inn. Hun satte på fengende musikk på full guffe, satte seg på sykkelsetet og ropte » Iiiii ahhhh, iiiiii ahhhhh!» inn i mikrofonen flere ganger. Med skrik og skrål skulle vi motiveres til å sykle lengre, raskere og hardere enn noen gang før.

Og jeg satt der på sykkelsetet mitt, og så meg forundret rundt. Aldri har jeg følt at fysisk trening og indre ro stod lengre fra hverandre enn akkurat da. Det var bråk og stress og kaos fra ende til annen. Men svetten silte, og slitne ble vi. Sånn sett var treningen «vellykket».

Og jeg tenkte: Hvor mange blir ikke mer stresset av å trene sånn som dette? Mange sliter med en travel og stressende hverdag. De lengter etter en indre ro og fred. Og så setter de av tid til å trene for å komme mer i balanse. Men hvor balanserte blir man av dette? Javisst ble vi fysisk slitne, men var vi ikke stresset før vi kom, så ble vi det i alle fall på treningen.

For meg handler ikke fysisk aktivitet om å jage etter en vakker kropp. Det handler ikke om stress og prestasjon. For meg handler det om å være i aktivitet samtidig som jeg kjenner at jeg har det fint. Det handler om naturopplevelser. Det handler om å bli fysisk sliten samtidig som jeg kjenner en balanse og en ro inni meg.

Hvorfor handler så mye i vårt samfunn om det ytre? Hvorfor ønsker vi oss en pen kropp? Hvorfor tenker vi så sjelden på å sette oss mål som dreier seg om vår egen trivsel og velvære?

Mitt nyttårsforsett er å ivareta meg selv på best mulig måte. Det handler ikke om egoisme. Når jeg ivaretar meg selv, så nyter også de som er i mine omgivelser godt av det.

Jeg ønsker gode relasjoner til mine medmennesker. Jeg ønsker tid sammen med gode venner og familie. Jeg ønsker åndelig utvikling og gode samtaler. Jeg ønsker å fortsette med de gode øktene på yogamatta mi et par ganger i uka, ikke mer og ikke mindre.

Så alt for mange trener fordi de føler at de må, bør og skal… Det er ikke så lett å motivere seg da. Så lenge målsettingen er en vakrere kropp, blir det kanskje enda værre med motivasjonen. Vi trenger indre mål, ikke ytre.

Min erfaring er at når vi har det godt med oss selv, så tar vi automatisk mer hensyn også til den fysiske kroppen vår. Vi skrur av TV`n fordi vi kjenner at passiv underholdning er en tidstyv som ikke gir oss indre ro. Vi holder oss i aktivitet fordi vi nyter det. Vi spiser sunt fordi vi fortjener det. Motivasjonen er egenkjærlighet. Det handler om INDRE velvære.

Med dette ønsker jeg deg alt godt i det nye året!

Del hvis du vil.