Takk til de kvinnene som før oss har våget å stå for sine meninger, slik at norske kvinner er der vi er i dag! Tusen takk til dere som fortsatt følger med, slik at fremgangen fortsetter til vi er i mål.

Noen ganger er det vanskelig å stå opp for seg selv. De store kampene for oss kvinner i Norge er tatt. Som enkeltmennesker må vi også våge å stå opp for oss selv.

Jeg hadde en opplevelse jeg har lyst til å dele med deg. Kanskje en «liten historie», men den var viktig for meg. Jeg satt i samtale med to menn. Dette var to menn som jeg så på som svært kunnskapsrike. Fra hjertet mitt delte jeg en historie med mange fasetter. Det var en historie man kan undre seg over. I stedet for å undre seg opplevde jeg at jeg ble utsatt for hersketeknikker. De avbrøt meg og lot meg ikke fullføre historien. Det jeg virkelig reagerte på var at de -uten å ha hørt annet enn bruddstykker av historien min- beinhardt konkluderte med at det jeg sa var feil. En av dem sa sågar at han ikke trodde på meg. Jeg følte meg krenket. Jeg prøvde å forsvare meg og forklare, men det var for døve ører. Det var mange som hørte dette, og jeg tapte ansikt. Forbauset og irritert gikk jeg til sengs den kvelden. Og jeg sov ikke stort…
Dagen etter konfronterte jeg dem og sa min ærlige mening om oppførselen. Hvis de skal konkludere ut i fra det jeg forteller, så forutsetter det at de har lyttet til det jeg sier først! En ba om unnskyldning og en tenkte seg godt om. Det endte med klemmer. Sinnet mitt og den vonde klumpen i magen forsvant umiddelbart.

Av og til skal det ikke mye til. Det beste vi mennesker kan gjøre er å stå opp for oss selv. Både i store og små hendelser i livet. Kanskje synes mange kvinner at det er ekstra vanskelig. Men gjør det. Det handler om egenrespekt.

Gratulerer med 8. Mars – kvinnedagen.

Del gjerne.
Mvh Sissel. Lik gjerne facebooksiden min.